Inter fikk lett spill til VM-finale

Feide de asiatiske Champions League-vinnerne av banen.

LETT SPILL: Javier Zanetti, Diego Milito, Ivan Cordoba og resten av Inter-spillerne hadde små problemer med å slå de asiatiske Champions League-vinnerne Seongnam Ilhwa.Foto: SCANPIX/EPA/ALI HAIDER
LETT SPILL: Javier Zanetti, Diego Milito, Ivan Cordoba og resten av Inter-spillerne hadde små problemer med å slå de asiatiske Champions League-vinnerne Seongnam Ilhwa.Foto: SCANPIX/EPA/ALI HAIDERVis mer

• Semifinale, VM for klubblag: Seongnam Ilhwa - Inter 0-3.

Etter en tidlig scoring ble det lett for Inter å ta seg til finale i klubb-VM i fotball. Seongnam Ilhwa ble slått 3-0 onsdag.

Inter har slitt med formen under Rafael Benítez, og fjorårets trippeltriumf under José Mourinho har virket som en fjern drøm. Men lørdag er det all grunn til å tro at Inter tar VM-tittelen i finalen mot det kongolesiske sensasjonslaget Mazembe.

Diego Milito var tilbake etter fem ukers skadefravær, og argentineren la opp til ett mål før han selv punkterte kampen med 3-0-scoringen.

Ved siden av Milito var også Julio Cesar og Cristian Chivu tilbake etter skade, men det startet dårlig for Inter da Wesley Sneijder måtte ut med en strekkskade han pådro seg i kampens første minutt.

— Det var ikke lett for oss å miste Sneijder så tidlig. Han har en muskelskade, og det er usannsynlig at han blir klar til finalen, sa Benitez.

Tidlig scoring Nederlenderen hadde knapt forsvunnet ut før Dejan Stankovic sendte Inter i føring. Den serbiske midtbanemannen plukket opp en dårlig klarering av Samuel Eto?os innlegg og demonstrerte imponerende balanse og snarrådighet da han sendte ballen i hjørnet.

Den asiatiske mesterligavinneren greide ikke å reise seg etter den smellen, og etter en drøy halvtime doblet Inter ledelsen. Milito hælsparket en veggpasning til lagkaptein Javier Zanetti, som styrte ballen i mål.

Seongnam hadde et par gode sjanser til å komme inn i kampen igjen, men stort sett hadde Inter full kontroll. I det 73. minutt scoret Milito på keeperreturen etter en avslutning fra Samuel Eto?o.

For gode — Det var ingen enkel seier, for Seongnam-spillerne løp mye og var samspilte. 2-0-målet ble avgjørende for oss, sa Benitez.

Seongnam-trener Shin Tae-yong gratulerte Inter med seieren.

— Inter spilte godt i dag. Vi ga alt vi hadde, men Inter er fysisk sterkere og har bedre individuelle ferdigheter, sa han.

Inter spiller finale lørdag mot Mazembe, som sensasjonelt slo Libertadores Cup-vinner Internacional fra Brasil 2-0 tirsdag.

(NTB)