- Inter har en giftig demon fra Setubal

Les svarene til Serie A-ekspert Per-Jarle Heggelund.

GULLDUELLEN: Serie A-ekspert Per Jarle Heggelund tror Juventus tar seriegullet, foran Inter. Her er Inters Ivan Ramiro Cordoba (t.h) i duell med Juventus-spiss Vincenzo Iaquinta i april. Foto: AFP/GIUSEPPE CACACE
GULLDUELLEN: Serie A-ekspert Per Jarle Heggelund tror Juventus tar seriegullet, foran Inter. Her er Inters Ivan Ramiro Cordoba (t.h) i duell med Juventus-spiss Vincenzo Iaquinta i april. Foto: AFP/GIUSEPPE CACACEVis mer

Spørsmål og svar finner du helt nederst i saken!

(Dagbladet.no): Per Jarle Heggelund er Canal Plus-kommentatoren som bringer italiensk fotball inn i de norske fotballstuer.

For 33-åringen fra Finnsnes, bosatt i Stockholm, er det julaften lørdag. Da sparkes Serie A i gang igjen.

- Det skal bli så gøy. Jeg starter med starter med Bologna-Fiorentina lørdag kveld, og kommenterer også Juventus - Chievo søndag, sier Heggelund.

Han tror denne sesongen blir den da italiensk fotball reiser seg, forrige sesong endte med fiasko i e-cupene.

- Alle tror at ligaen er nede for telling, med knekt rygg, tatt igjen av fransk og albansk liga. Men det er nå hele Serie A kommer til å vise styrke. Ved å vise fantastisk flott fotball, sier Heggelund.

GØY MED LIGASTART: Per Jarle Heggelund er Canal Plus' norske stemme på italiensk fotball. Foto: Canal Plus
GØY MED LIGASTART: Per Jarle Heggelund er Canal Plus' norske stemme på italiensk fotball. Foto: Canal Plus Vis mer

Han ser på Juventus og Inter som fanebærerne.

- Jeg har en følelse av at Juventus vinner ligaen, fordi jeg tror Inter vinner Champions League. Inter kommer til å bruke mye krutt på det, sier Heggelund.

Serie A-eksperten skryter av Juves kjøp av brasilianerne Diego og Felipe Melo, samt Fabio Cannavaros hjemkomst fra Real Madrid.

- Alle er kanonkjøp. Inter kom dessuten styrket ut av Zlatan-dealen, med Samuel Eto'o. Dessuten har de fått Lucio. Hvis jeg var Inter-sjef ville jeg hatt store forventninger, angrepsrekka ser utrolig bra ut.

Heggelund peiler inn Genoa på tredjeplassen i Serie A.

- Det er veldig jevnt bak der, opptil åtte lag kan kjempe om Champions League-plassene. Bronsefavoritten min er Genoa, de har handlet så fornuftig. De er min joker.

- Hva med John Arne Riises Roma?

- Roma, nei. Det er klart at de er med, men de er så avhengige av enkeltspillere som Totti. Og de har ikke handlet noe særlig.
Roma har solgt, de fikk 200 millioner kroner for Alberto Aquilani, midtbanespilleren som på grunn av skader bare har startet 27 av Romas 108 siste kamper.

- Det var en fin gave fra Liverpool til Roma, sier Heggelund.

LURING? Heggelund mener Inter kom best ut av byttehandelen med Barcelona, der Inter fikk både en god slump penger og Eto'o mot Zlatan. Foto: AFP/ DAMIEN MEYER
LURING? Heggelund mener Inter kom best ut av byttehandelen med Barcelona, der Inter fikk både en god slump penger og Eto'o mot Zlatan. Foto: AFP/ DAMIEN MEYER Vis mer