PÅ PLASS: Etter en busstur kom Lionel Messi og Barcelona-gutta fram til arenaen i Milan i går kveld. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo
PÅ PLASS: Etter en busstur kom Lionel Messi og Barcelona-gutta fram til arenaen i Milan i går kveld. Foto: REUTERS/Alessandro GarofaloVis mer

- Inter har store, onde menn som gir deg juling

Heggelund tror Mourinho har en Messi-plan.

||| • Fotballstudio: Champions League-semifinale fra kl. 20.45

(Dagbladet): Jose Mourinho klarte aldri å vinne Champions League med Chelsea.  Nå står Barcelona mellom Inter-treneren og en finale i Madrid 22. mai.

Den første semifinalen spilles i Milano i kveld. Lionel Messi er Barca-ballkunstneren som kan knuse Mourinhos drøm, slik han gjorde mot Arsenal med fire mål på Camp Nou.

Per-Jarle Heggelund har kommentert italiensk fotball for Canal+ i en årrekke, og han innbiller seg at Mourinho og Inter er villig til å ofre mye for en Champions League-triumf.

Store, onde menn
- Mourinho sier at Messi ikke skal mannsmarkeres, men han har nok en plan. Inter er et lag fylt av fandenivoldske, store, onde menn som gir deg juling, sier Heggelund til Dagbladet.

FAVORITT? Jose Mourinho var i godlunet under Uefas pressekonferanse i går, og ga sitt eget lag 50 prosents sjanse til å gå til finalen. Foto: AFP/GIUSEPPE CACACE
FAVORITT? Jose Mourinho var i godlunet under Uefas pressekonferanse i går, og ga sitt eget lag 50 prosents sjanse til å gå til finalen. Foto: AFP/GIUSEPPE CACACE Vis mer

Han trekker fram hele Inters søramerikanske backrekke, samt midtbanespillerne Thiago Motta og Esteban Cambiasso.

- Det er levende leverandører av blåmerker, det er vont å møte Inter, sier Heggelund.

Likevel tror han Mourinhos plan er litt mer sofistikert enn å meie ned Barcelona-spillere.

- Inter er et såpass godt lag, at de konsentrerer seg mest om det de selv gjør, ikke bare hvordan de skal stoppe Barcelona. De kom til Stamford Bridge med en vanvittig bra plan, de spilte 4-2-4 og presset ekstremt høyt.

Høyt press
En reprise vil funke mot Barca også, mener Canal+-eksperten.

- Jeg sier ikke at Inter sender ut folk for å sparke Messi sønder og sammen, men de blir aggressive i presspillet. Det er nøkkelen, å stå høyt og presse høyt. Hvis du faller lavt og lar dem trille ball blir du spilt i senk, som Arsenal, sier Heggelund.

Mourinho avviste i går å fortelle om de blåsvarte har en plan for hvordan Messi skulle stoppes.

- La oss se hvordan de spiller, fordi det vet ikke jeg. Ingen av oss vet. Messi kan spille til høyre, venstre eller i midten. Det vi vet er at han er en viktig spiller, som fortjener oppmerksomhet. Men fotball for meg er ikke å markere ut menn, sier Mourinho ifølges Gazettas referat av gårsdagens pressekonferanse i Milan.

Mourinho: 50/50
Den spesielle portugiseren har ingen problemer med å innrømme at Barcelona var det beste laget i gruppespillet, da kampene endte 0-0 og 2-0 i katalansk favør.

SENKET ARSENAL: Slik scoret Messi de første tre av fire mål mot Arsenal. Foto: REUTERS/Darren Staples
SENKET ARSENAL: Slik scoret Messi de første tre av fire mål mot Arsenal. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

- De har fulgt sin vei, vi har fulgt vår. Og det virker som om vi er mye bedre enn i november. Jeg aksepterer at vi er favoritter, det støter meg ikke. Men jeg tror det er 50/50, sier Mourinho.

Heggelund mener folk som tror Barca er klare favoritter ikke har skjønt Inters hunger etter klubbens første triumf i den gjeveste e-cupen siden 1965.

Og i Mourinho har de en Champions League-vinner, med sensasjonslaget Porto i 2004.

- Inter kommer til å ofre liv og lemmer for dette. Det kan koste dem gullet i Serie A, ved å brenne seg ut i disse to kampene. Jeg tror de heller vil ha Champions League framfor seriegull, sier Heggelund.

- Barcelona er et fantastisk fotballag, men kanskje Mourinho er den som klarer å stoppe dem. Det skulle ikke forbause meg. Jeg tror det blir to artige kamper.

• Bayern München møter Lyon hjemme i den andre semifinalen, i morgen kveld. Returkampene spilles i neste uke.

GAMLE KJENTE: Her ser Mourinho Messi gå av banen i Chelseas møte med Barcelona i mars 2006. Foto: AP/Tomohiko Suzui
GAMLE KJENTE: Her ser Mourinho Messi gå av banen i Chelseas møte med Barcelona i mars 2006. Foto: AP/Tomohiko Suzui Vis mer
HÅPER PÅ INTER: Per-Jarle Heggelund er en Serie A-entusiast og spådde Inter-seier i Champions League før sesongstart. Foto: Canal+
HÅPER PÅ INTER: Per-Jarle Heggelund er en Serie A-entusiast og spådde Inter-seier i Champions League før sesongstart. Foto: Canal+ Vis mer