- Inter, Juventus, Fiorentina, det var mange som var ute etter meg

Herman Stengel i retten.

SPENT: Herman Stengel før vitneførselen i Asker og Bærum Tingrett.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SPENT: Herman Stengel før vitneførselen i Asker og Bærum Tingrett. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

SANDVIKA (Dagbladet): I dag møtte en av hovedpersonene i overgangssaken rundt Veigar Pall Gunnarsson i Asker og Bærum Tingrett, Herman Stengel, som vitne.

Ifølge Stengel visste han ingenting om opsjonsavtalen før TV 2 konfronterte ham med den på Stabæk-treninga den dagen TV 2 sprakk saken, 12. oktober 2011.

- Der og da ville jeg gjerne ha visst det, at de skulle fortalt meg det, sa Stengel i retten, men husket lite av hva han hadde snakket om i etterkant av TV 2-konfrontasjonen.

Enorm interesse
Men at interessen for ham var stor, hadde han fått med seg tidligere det året.

Under en juniorturnering i Italia ble Stengel nedrent av agenter som ville snakke med ham.

- Jeg ringte Jim (Solbakken) etter første kampen for at han skulle komme ned dit, for det var så mye stress og styr. Det var Inter, Juventus, Fiorentina, en sju åtte klubber nede i Italia som var interesserte. Det var mange som var ute etter meg, forklarte Stengel.

Solbakken hadde da vært Stengels rådgiver i flere år, helt siden Herman selv var på Solskjærs fotballakademi i Kristiansund som tolvåring.

- Det snur fort i fotballen. Jeg har alltid sagt at jeg vil spille på høyest mulig nivå, og det er flere klubber som har et høyere nivå enn Stabæk. Selvfølgelig er Vålerenga et alternativ nå, for de spiller jo på et høyere nivå enn Stabæk.

Ville vært i VIF
Ifølge Stengel var Martin Andersen svært interessert i å hente Stengel det året Stabæk rykket ned fra Tippeligaen. I august 2012 kom Andresen til Nadderud for å snakke med ham om en eventuell overgang.

- Martin var veldig klar på at han ville ha meg, forklarte Stengel, og la til at han hadde hørt at det var stridigheter i Vålerenga-styret som gjorde at overgangen ikke ble noe av den sommeren.

- Hvis det ikke hadde vært for TV 2, politiet og media i denne saken, hvor tror du du hadde spilt nå?, spurte en av de tiltaltes forsvarer i retten.

- Det kan se ut som om jeg hadde spilt i Vålerenga da.