Inter med gigantisk snuoperasjon mot Bayern

Lå under 1-3 sammenlagt, men gikk videre på bortemål.

UTSLÅTT: Inters Lucio feirer med spillere fra benken mens en Bayern-spiller ligger fortvilet på gresset. Bayern ledet 3-1 sammenlagt, og hadde store sjanser til å øke ledelsen ytterligere. Så raknet det. Foto: Peter Kneffel, EPA/Scanpix
UTSLÅTT: Inters Lucio feirer med spillere fra benken mens en Bayern-spiller ligger fortvilet på gresset. Bayern ledet 3-1 sammenlagt, og hadde store sjanser til å øke ledelsen ytterligere. Så raknet det. Foto: Peter Kneffel, EPA/ScanpixVis mer

Inter lå under 1-3 sammenlagt og kjempet med ryggen mot veggen, men vendte til seier mot Bayern München og er videre i mesterligaen.

Bayern München så ut til å ha sikret revansj for tapet i fjorårets mesterligafinale, men Goran Pandevs knallskudd i nettaket i det 88. minutt vendte nederlag til triumf for tittelforsvareren.

Med 3-3 sammenlagt går Inter til kvartfinale på bortemålsregelen.

Samuel Eto'o var i storslag og involvert i alle tre målene. På den avgjørende scoringen brukte Kamerun-spissen muskler i en duell med Bayern-forsvarer Breno og spilte til Pandev, som knallet ballen inn.

Bayern var høyt oppe etter 1-0-seier på San Siro i første kamp, men fikk en utfordring da Inter scoret allerede etter tre minutter. Pandev spilte en stikker til Eto'o, som på grensen til offside løp gjennom og skjøt mellom beina på hjemmekeeper Thomas Kraft. Dermed var 1-0-ledelsen fra første kamp utlignet, og lagene var like langt.

Vendte Bayern har imidlertid vært i ustoppelig slag siden trener Louis van Gaal fikk beskjed om at han ikke får fortsette etter denne sesongen, og laget begynte å sette tittelforsvareren under press.

Vendepunktet kom i det 20. minutt, med god hjelp fra Brasils landslagskeeper Julio Cesar. Arjen Robbens skudd hadde farlig skru, men var ikke verre enn at målvakten burde holdt det.

Ballen traff imidlertid brystet til Cesar og spratt ut. Målvakten stormet ut på jakt etter ballen, men Mario Gómez nådde den først. Med ryggen mot mål vippet han den over Cesar slik at den dalte ned i det tomme målet.

FRUSTRASJON: Bastian Schweinsteiger (t.h.) må holdes igjen etter at tapet var et faktum. Foto: Marc Müller, EPA/Scanpix
FRUSTRASJON: Bastian Schweinsteiger (t.h.) må holdes igjen etter at tapet var et faktum. Foto: Marc Müller, EPA/Scanpix Vis mer

Robben var involvert også da Bayern tok ledelsen etter en halvtime. Han avanserte på venstresiden og prøvde en pasning som endret retning på en Inter-forsvarer og ble en stikker til Thomas Müller. Den tyske landslagsspissen reagerte raskt, stormet fram og vippet ballen over en utrusende Julio Cesar.

Kjempesjanser Inter og Eto'o var hele tiden farlige på kontringer, men Bayern fortsatte å presse og skapte to kjempesjanser som kunne punktert kampen før pause.

Først ble Franck Ribéry spilt gjennom. Han kom helt alene mot keeper, men Julio Cesar revansjerte seg delvis for tabben da han slo skuddet over.

Fem minutter før pause rullet ballen på Inter-streken etter et gjennombrudd på kanten. Andrea Ranocchias klarering ble blokkert av Müller, men fra hans støvel gikk ballen i stolpen og ut.

Dermed levde Inter-håpet fortsatt, og i det 63. minutt skapte Wesley Sneijder ny spenning da han gjorde 2-2 på pasning fra Eto'o. Det duket for den dramatiske avslutningen som knuste Bayern-hjertene og sendte Inter til himmels.

(NTB)