Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Inter og Barcelona enige om Zlatan

Kontraktdetaljer gjenstår før Eto'o går motsatt vei.

FLYTTER TIL SPANIA: I ettermiddag ble det klart at Zlatan Ibrahimovic skal spille for Barcelona neste sesong. Foto: EPA
FLYTTER TIL SPANIA: I ettermiddag ble det klart at Zlatan Ibrahimovic skal spille for Barcelona neste sesong. Foto: EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Tidligere i dag meldte spanske medier at Zlatan Ibrahimovic var på vei til Barcelona fra Inter.

I kveld bekrefter Barcelona at klubbene har blitt enige om en avtale. Marca gjengir klubbpresident Juan Laporta, som uttaler at avtalen mellom Barca og Inter går ut på at italienerne får spillerne Samuel Eto'o og Aleksander Hleb, i tillegg til om lag 400 millioner kroner, for den svenske superstjernen.

Det som gjenstår før handelen er endelig i boks er at spillerne må bli enig med sine nye klubber om de personlige betingelsene.

Allerede om ei uke kan Zlatan dermed få debuten for Champions League-mesterne, når de møter Tottenham til treningskamp på Wembley.

Tvunget til kjøp av Real Madrid
Det begynner å bli veldig stjernetungt i La Liga nå, og den europeiske maktbalansen er i ferd med å forflytte seg fra England til Spania. Den økonomiske handlekraften og kjøpsviljen har i hvert fall vært mye større i vinlandet.

Så gjenstår det å se om det betaler seg på banen også.

Real Madrid svarte på Barcelonas trippeltriumf i våres med å kjøpe Cristiano Ronaldo, Kaká, Karim Benzema og Raul Albiol. De sikler også etter Liverpool-spilleren Xabi Alonso.

Katalanerne ble på mange måter nødt til å handle nå, siden konkurrentene i Madrid har gått amok i fotballjuvelbutikken. Det er ikke nødvendigvis sånn at Real Madrid blir bedre enn Barca som følge av disse kjøpene, men de blårøde kan ikke lukke øynene og late som de ikke har fått med seg Florentino Perez' ambisjonsrike satsing.

I Barcelona har de ikke lyktes med å få noen underskrifter, før det løsnet denne uka. I går ble deres første sommerkjøp bekreftet, da katalanerne sikret seg venstrebacken Maxwell, også han fra Inter. Ett døgn etter hentet de hans lagkamerat Zlatan Ibrahimovic, etter at de stort sett hele sommeren har jobbet med å få tak i David Villa.

Og at Zlatan følger etter Maxwell er ikke så overraskende.

- Han er min beste venne og våre familier er sammen hele tida. Han er den eneste som holder ut med meg, har Zlatan tidligere uttalt ifølge Expressen.

Treningsleir i LA
De siste dagene har Ibrahimovic trent med resten av Inter-laget i Los Angeles, hvor de italienske seriemesterne skal spille en turnering neste uke.

DET SISTE BILDET: Zlatan Ibrahimovic og Marco Materazzi presenterte i går kveld Inters nye drakt. Den skal svensken aldri spille i. Foto: AP
DET SISTE BILDET: Zlatan Ibrahimovic og Marco Materazzi presenterte i går kveld Inters nye drakt. Den skal svensken aldri spille i. Foto: AP Vis mer

Overgangsryktene ble ikke igjen i Europa da laget fløy til USA.

Daglig har svensken blitt konfrontert med hva slags planer han har for framtida, og svaret har vært det samme hver gang: Et lett skuldertrekk, et lurt smil og ingen kommentar.

Det så en periode ut til at han skulle bli værende i den italienske motebyen, ikke minst siden han overtok trøye nummer ti fra Adriano og i går kveld poserte på catwalken da Inter presenterte neste sesongs nye drakter.

Zlatan skal etter alle solemerker spille i helt nye drakter til høsten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!