Inter opp i ryggen på Milan etter offsidemål

Ranocchias første nettkjenning i Inter-drakt ble kampens eneste mot Cagliari.

FORTSETTER KLATRINGEN: Inter har nå vunnet 11 av 13 kamper under Leonardo, og har for alvor meldt seg på i gullkampen igjen. Lørdag ble et omdiskuterte mål avgjørende mot Cagliari.Foto: SCANPIX/EPA/DANIEL DAL ZENNARO
FORTSETTER KLATRINGEN: Inter har nå vunnet 11 av 13 kamper under Leonardo, og har for alvor meldt seg på i gullkampen igjen. Lørdag ble et omdiskuterte mål avgjørende mot Cagliari.Foto: SCANPIX/EPA/DANIEL DAL ZENNAROVis mer

• Inter - Cagliari 1-0.

Et omdiskutert mål tok Inter helt opp i ryggen på byrival Milan i italiensk serie A lørdag.

Forsvarsspiller Andrea Ranocchias første nettkjenning i Inter-drakt kom allerede etter sju minutters spill. Målet forble det eneste i Inters hjemmemøte med Cagliari på San Siro.

Ranocchia styrte inn et forsøk fra tidligere Genoa-lagkompis Houssine Kharja fra en posisjon som så ut til å være klar offside. Men målet ble godkjent.

Tre poeng til Inter betyr at klubben inntok annenplassen på tabellen. Avstanden opp til erkerival Milan helt øverst, som har spilt én kamp mindre, er på kun to poeng.

- Vi gjorde som vi ønsket og scoret et tidlig mål. Vi kontrollerte kampen, men vi måtte kjempe hardt for poengene, sa Inter-trener Leonardo.

Milan og Napoli, som ligger ett poeng etter Inter, spiller henholdsvis borte mot Chievo og hjemme mot Catania søndag.

Inter møter Bayern München i sin første åttedelsfinale i mesterligaen onsdag.

Oppgjøret blir et revansjoppgjør for fjorårets finale i den prestisjetunge turneringen. Nøkkelspillerne Wesley Sneijder og Lucio sto over lørdagens serierunde i forsøk på å bli spilleklare mot de tyske mesterne.

I lørdagens første kamp vant Bologna 1-0 over Palermo takket være Daniele Paponis vinnermål i siste minutt. Palermo spilte en drøy halvtime i undertall etter utvisningen av Santiago Garcia.    

(NTB)