Inter-president selger 70 prosent til indonesisk forretningsmann

Moratti kjøpte Milano-klubben i 1995.

SELGER SEG UT: Inter-president Massimo Moratti feirer cupseier i 2011 - men nå selger han seg ut av klubben. Foto:  ITALY SPORT SOCCER
SELGER SEG UT: Inter-president Massimo Moratti feirer cupseier i 2011 - men nå selger han seg ut av klubben. Foto: ITALY SPORT SOCCERVis mer

Inter offentliggjorde tirsdag at 70 prosent av klubbaksjene er solgt til den indonesiske forretningsmannen Erick Thohir.

Forhandlingene mellom partene skal ha startet allerede i mars. På sitt nettsted opplyser Inter at selskapet International Sports Capital, som indirekte eies av Thorir, Rosan Roeslani og Handy Soetedjo, har sikret seg aksjemajoriteten i klubben.

Ifølge Inter-president Massimo Moratti betyr salget en betydelig økning i Serie A-klubbens kapital.

- Jeg tror Inters historie vil bli beriket takket våre nye internasjonale partere. Jeg er sikker på at de vil bidra til å fortsette vår rekke av suksess i framtiden, sier Moratti.

Tredje klubbkjøp Erick Thohir er en velkjent forretningsmann og medieeier med interesser innen TV- og avisbransjen. Fra før har han gjort investeringer i sportsklubber både i hjemlandet og i USA. 43-åringen er medeier i MLS-klubben DC United og basketballaget Philadelphia 76ers.

- Dette er virkelig en spesiell dag i mitt liv. Jeg er beæret over at Moratti har betrodd meg ansvaret det er å lede Inter inn i et nytt kapittel. Moratti-familiens jobb har gjort Inter til en av de mest respekterte klubbene i verden, sa Thohir da kontraktene var undertegnet.

Gjeldstynget Massimo Moratti kjøpte Milano-klubben i 1995 og er Inters lengstsittende president. Klubben har slitt med en gjeld på over 1 milliard kroner. Presidenten håper at også tilhengerne vil ta de nye eierne imot med åpne armer.

- Det tok lang tid, men jeg mener at forhandlingene var bra. Når det gjelder fansen så har jeg latt som om alt er normalt, men dette er jo en overraskende situasjon. Det vil alltid være slik når du endrer noe i livet ditt: Du vet ikke om du vil like det eller tilpasse deg den nye virkeligheten, sa Moratti ifølge DPA.

Det er ventet at Inter og de nye eierne skal gjøre salget offisielt i et møte i slutten av oktober.

(NTB)