Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Inter slaktet byrivalen

Mesterlig forestilling fra Mourinhos menn.

SLAKTOFFER: Keeper Marco Storari er ikke å klandre for at  AC Milan gikk på en kjempesmell hjemme mot byrival Inter, men det hindret ikke Storari i å brøle ut sin frustrasjon etter at Diego Milito hadde gitt "gjestene" 2-0 fra straffemerket.Foto: SCANPIX/REUTERS/Giampiero Sposito
SLAKTOFFER: Keeper Marco Storari er ikke å klandre for at AC Milan gikk på en kjempesmell hjemme mot byrival Inter, men det hindret ikke Storari i å brøle ut sin frustrasjon etter at Diego Milito hadde gitt "gjestene" 2-0 fra straffemerket.Foto: SCANPIX/REUTERS/Giampiero Sposito Vis mer

(Dagbladet.no): AC Milan - Inter 0-4.

Siste års suverene seriemester Inter kom skjevt ut av startblokkene med poengdeling hjemme mot Bari i seriepremieren på Giuseppe Meazza.

Mot byrival AC Milan på samme arena var det imidlertid få feilskjær å spore. Klasseforskjellen mellom «Nerazzurri» og «Rossoneri» var tidvis brutal i det som endte med slaktsifrene 0-4 foran øynene på et smått vantro hjemmepublikum på San Siro.

Herlige kombinasjoner
Etter en jevn åpningshalvtime, sa «bortelaget» takk for følget da trekløveret Samuel Eto'o, Diego Milito og Thiago Motta vartet opp med pasningskombinasjoner som fikk Milan-forsvaret til å revne i sammenføyningene.

Eto'o la ballen tilbake til Milito og inviterte til en vegg da han satte fart mot bakrommet. Kameruneren pådro seg midtforsvarets fulle oppmerksomhet, noe som åpnet for at Motta kunne stikke relativt ubemerket inn bak ryggen på stopperne. Det oppfattet Milito, som tredde ballen igjennom til brasilianeren.

Upresset, men fra litt skrå vinkel plasserte Motta ballen uttagbart opp i hjørnet bak Milan-keeper Marco Storari.

LEKTE SEG TIL SEIER: Høyreback Maicon sendte Inter i garderoben med 3-0 etter at han kontant ekspederte Diego Militos smarte stikker i mål.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro Garofalo
LEKTE SEG TIL SEIER: Høyreback Maicon sendte Inter i garderoben med 3-0 etter at han kontant ekspederte Diego Militos smarte stikker i mål.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro Garofalo Vis mer

Hodeløs Gattuso
Sju minutter seinere rykket lynraske Samuel Eto'o fra alt og alle, og en Gennaro Gattuso på kraftig etterskudd var etterlatt med lite annet valg en å bryte Eto'o i bakken med ulovlige midler.

Utrolig nok vurderte ikke dommeren det dithen at Gattuso hadde frarøvet Inter-spissen en opplagt scoringsmulighet, og Milan-kapteinen for kvelden, slapp mirakuløst nok unna med gult kort.

Vertene slapp imidlertid ikke unna baklengsmål. Diego Milito var nemlig sikkerheten selv fra 11 meter da han satte ballen høyt og hardt midt i mål.

Gattuso slapp ei heller unna marsjordre. En småskadet midtbanekriger var egentlig i ferd med å bli tatt av banen til fordel for Clarence Seedorf, men Milan-sjef Leonardo fikk aldri gjennomført byttet, ettersom Gattuso kastet seg hodeløst inn i en takling på debutant Wesley Sneijder og ble belønnet med sitt andre gule kort.

Stankovic-perle
Undertallet gavnet på ingen måte et Milan-lag som allerede var på hæla. På overtid av første omgang smalt det igjen fra et Inter-lag som oste av klasse, som gir håp om at Jose Mourinhos menn kan spise kirsebær med de store gutta i Champions League.

Alltid angrepsvillige Maicon hadde tatt turen opp fra sin høyreback, skar innover i banen og dro av en mann på veien før han spilte en hurtig og effektiv vegg med Milito.

HODELØS: Gennaro Gattuso (t.h.) burde vært utvist da han la Samuel Eto'o i bakken innenfor 16-meteren, men fikk bare gult kort. Marsjordren var imidlertid ikke langt unna da han bare minutter seinere kastet seg inn med knottene først mot Wesley Sneijder.Foto: SCANPIX/REUTERS/Giampiero Sposito
HODELØS: Gennaro Gattuso (t.h.) burde vært utvist da han la Samuel Eto'o i bakken innenfor 16-meteren, men fikk bare gult kort. Marsjordren var imidlertid ikke langt unna da han bare minutter seinere kastet seg inn med knottene først mot Wesley Sneijder.Foto: SCANPIX/REUTERS/Giampiero Sposito Vis mer

Den smarte stikkeren fra argentineren åpnet Milan-døra på vidt gap, og Maicon bredsidet kaldt og rolig inn 0-3, som sto seg til pause.

Der to av tre scoringer før pause kom etter herlig offensiv samhandling, var kampens siste scoring en enkeltmannsprestasjon av rang.

Halvveis ut i annen omgang fikk Dejan Stankovic perletreff fra 25 meter og skrudde ballen bort fra Storaris rekkevidde og opp i vinkelen til et verdig punktum for en maktdemonstrasjon av de sjeldne i italiensk fotball.

Tidligere på kvelden spilte Bari og Bologna 0-0 i den første kampen i den andre serierunden i Serie A. Runden fullføres i morgen ettermiddag med blant annet godbiten Roma - Juventus på programmet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling