STRAFFEBOM: Når ikke Giampaolo Pazzini engang klarte å score fra straffemerket, endte det med tap for Inter mot Udinese. Etterpå måtte spissen hjelpes på beina av Esteban Cambiasso.Foto: SCANPIX/AP Photo/Antonio Calanni
STRAFFEBOM: Når ikke Giampaolo Pazzini engang klarte å score fra straffemerket, endte det med tap for Inter mot Udinese. Etterpå måtte spissen hjelpes på beina av Esteban Cambiasso.Foto: SCANPIX/AP Photo/Antonio CalanniVis mer

Inter snublet mot Udinese

Napoli gjorde kort prosess mot Lecce. Se video.

Inter jaget sin tredje strake seier i italiensk serie A lørdag, men igjen ble det tap mot et topplag da Udinese vant 1-0 i Milano.

Høsten har vært grusom for Inter med svært laber poengfangst for en klubb som ønsker å være gullkandidat. I det siste har klubben klart å vinne kamper igjen, men uten å imponere. Tidligere i sesongen tapte Inter hjemme mot topplagene Napoli og Juventus. Lørdagens storkamp på Giuseppe Meazza var dermed en ny test på om Inter er tilbake på rett spor da Udinese kom på besøk.

Det skulle bli tøft for vertene å trenge gjennom et bunnsolid forsvar. Kampen var i lange strekk rene stillingskrigen, men i det 73. minutt ordnet Mauricio Isla kampens eneste mål for gjestene.

Fire minutter før slutt ble Inter-kaptein og veteran Javier Zanetti utvist for sitt annet gule kort og forærte Udinese et straffespark. Antonio Di Natale, toppscoreren i italiensk fotball de siste årene, misbrukte sjansen til å doble ledelsen fra ellevemeteren.

Kort tid senere var det Inters tur til å prøve seg fra straffemerket, men Giampaolo Pazzni blåste ballen over mål.

Udinese har hatt en sterk høstsesong der laget fortsetter å ha suksess med god defensiv og effektiv kontringsfotball. På 13 kamper har klubben bare sluppet inn seks mål, noe som er klart færrest i serie A. Bare Milan holder laget unna serieledelsen på bedre målforskjell. Søndag kan Juventus ta seg forbi begge to.

Napoli har hatt tendens til å slå andre storlag for så å rote bort viktige poeng mot svakere motstand. Lørdag gjorde søritalienerne ingen feil og vant 4-2 hjemme mot bunnplasserte Lecce.

Ezequiel Lavezzi åpnet med å score det første målet etter 26 minutter. Scoring nummer kom ikke lenge etterpå ved spissyndlingen Edinson Cavani, som også sto bak Napolis fjerde mål for kvelden. Blerim Dzemaili ga vertene 3-0 rett før pause.

Seieren sendte Napoli opp til en femteplass på tabellen, men er fortsatt sju poeng bak toppen.

(NTB)