Inter tapte med selvmål

Feyenoord sjokkerte de italienske serielederne Inter med å vinne 1-0 i det første møtet i UEFA-cupens semifinale i Italia torsdag.

Nederlenderne kan takke Inters colombianske midtstopper Ivan Cordoba for at laget nå har en alle tiders mulighet til å ta seg til UEFA-cupfinalen, som spilles på Feyenoords hjemmebane, de Kuip stadion 8. mai.

Fem minutter ut i 2. omgang styrte en uheldig Cordoba et innlegg fra Feyenoord-spissen Pierre van Hooijdonk rett i eget mål. Hooijdonk har vært lagets store spiller denne sesongen og som han har hatt for vane denne sesongen hadde spissen nok en gang en fot med i lagets scoring.

Nedtur

Selvmålet var stor nedtur for hjemmelaget som fram til da hadde full kontroll på gjestene. Inter klarte derimot ikke å bryte gjennom det nederlandske forsvaret og var for ineffektive foran mål de få gangene de kom til sjanser.

Etter 70 minutter kastet Inter-trener Hector Cuper innpå Ronaldo i håp om å få en utligning. Men Feyenoord-forsvaret passet på brasilianeren med omhu og lot aldri Ronaldo få spillerom. Mot slutten ble også en annen Inter-stjerne byttet inn, men heller ikke Alvaro Recoba maktet å snu kampen.

Inters byrival, Milan, tapte 0-4 for Borussia Dortmund i den andre semifinalen og i øyeblikket ser det ikke ut til at italienerne får oppleve en drømmefinale mellom de to Milano-lagene.

(NTB)

JUBEL OG FORTVILELSE: Inter Milans Marco Materazzi (t.h.) er ikke særlig fornøyd. Det er derimot Feyenoord's Pierre Van Hooijdonk som jubler etter at skuddet hans gikk via Inters Ivan Cordoba - og i mål.