Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Inter valgte alternativ 3

Benitez endelig sparket.

UTFORDRET OG TAPTE: Rafa Benitez mente han trengte midler til tre-fire stjernespillere. Inter-president Massimo Moratti foretrakk å hente ny trener. Foto: AP/Luca Bruno
UTFORDRET OG TAPTE: Rafa Benitez mente han trengte midler til tre-fire stjernespillere. Inter-president Massimo Moratti foretrakk å hente ny trener. Foto: AP/Luca Bruno Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For tre dager siden varslet italienske aviser at Inter kom til å sparke Rafael Benitez.

I dag ble det en sannhet, Inter bekrefter på sin egen hjemmeside at 50-åringen ikke lenger trener klubben.

Benitez kom til Inter for bare seks måneder siden, han erstattet trippelvinnende Jose Mourinho. Den spanske suksesstreneren forlot Liverpool etter enighet om en sluttpakke på tampen av en sesong der Anfield-laget havnet på 7. plass i Premier League.

Serie A- og Champions League-mesterne Inter skriver nå at Benitez også der ble «enig» om å forlate sin stilling, etter forhandlinger mellom advokater de siste døgnene.

Benitez tvang trolig fram avgangen i Milano selv, med sitt utspill etter klubb-VM-seieren i Abu Dhabi lørdag kveld. Inter-president Massimo Moratti fant følgende uttalelse «meget upassende»:

- Det er tre muligheter. Enten gir de meg 100 prosent tillit og kjøpe fire eller fem spillere slik at jeg kan bygge et sterkere lag som kan fortsette å vinne kamper og titler, sa Benitez. - Ellers kan de fortsette som nå, uten planer og visjoner, med en mann å skylde på når sesongen er over, fortsatte han. - Tredje mulighet er at jeg snakker med agenten min om at jeg ikke har støtte. Enkelt og greit.
Inter valgte alternativ tre, og det sies at brasilianske Leonardo blir Benitez' erstatter på San Siro.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!