Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Inter vant tross Zlatans sjansesløsing

Men Spartak Moskva var nær utlikning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Spartak Moskva-Inter 0-1.

Med bare ett tap på de siste ni kampene mot russiske lag, var Inters utgangspunkt godt foran reisen til Russland.

Men Inter ankom Moskva mer eller mindre direkte fra en svært dramatisk og energitappende seier over erkerival AC Milan. Likevel tok det ikke mer enn ett minutt før italienerne tok ledelsen i den russiske hovedstaden.

Uselvisk Zlatan

Svenske Zlatan Ibrahimovic løp seg fri til høyre, før han uegoistisk spilte til Julio Cruz, som enkelt kunne sette ballen i mål.

Lenge så det ut til at bortelaget skulle surfe inn seieren etter det tidlige målet, og i det 47. minutt burde Ibrahimovic ha doblet ledelsen etter et flott Luis Figo-innlegg fra høyre.

I stedet satte spissen ballen like til venstre for mål - svakt.

Sløsingen kunne ha straffet seg da Yegor Titov kastet seg inn og nesten fikk tåa på et innlegg foran mål i det 66. minutt. Ballen strøk den venstre stolpen.

SEIER: Zlatan Ibrahimovic og de andre Inter-spillerne feirer etter Julio Cruz tidlige og avgjørende mål. Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/AP/SCANPIX
SEIER: Zlatan Ibrahimovic og de andre Inter-spillerne feirer etter Julio Cruz tidlige og avgjørende mål. Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/AP/SCANPIX Vis mer

Fire minutter seinere fikk Ibrahimovic en ny sjanse til å roe nervene til de tilreisende supporterne:

Fortjente utlikning

Igjen var det Figo som spilte fri landslagsangriperen, men denne gangen satte han ballen rett på keeper.

Mot slutten av kampen virket Inter svært slitne, kanskje skyldtes det at lokalderby-kampen mot AC Milan satt i beina.

Uansett satte hjemmelaget gjestene under et massivt press, og de burde ha blitt belønnet med en utlikning. Aller nærmest kom de da Roman Shishkin banket til fra 20 meters hold 13 minutter før slutt.

Ballen duppet ned og smalt i tverrliggeren over det høyre krysset. Deretter spratt den tilbake og holdt på å treffe keeper Julio Julio Cesar i ryggen.

Sånn så kampen ut til å ende, men helt over var den ikke før både Ibrahimovic og Dejan Stankovic hadde hadde misbrukt to nye Inter-sjanser på overtid. Ved begge tilfeller gikk ballen rett på Spartak Moskvas målvakt.