Interessen tar av: Over en million følger amatørklubben Hashtag United

Klubben har spilt på Wembley og fått plass i Football Manager.

POPULÆRE: Amatørklubben Hashtag United har mange følgere i ulike kanaler. Her er Spencer Owen (i midten) sammen med to av lagkameratene. Foto: Hashtag United
POPULÆRE: Amatørklubben Hashtag United har mange følgere i ulike kanaler. Her er Spencer Owen (i midten) sammen med to av lagkameratene. Foto: Hashtag United Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det engelske amatørlaget Hashtag United tar internett med storm. Gjennom Youtube og andre sosiale medier når klubben ut til mer enn én million mennesker.

Hashtag United ble grunnlagt for seks måneder siden, men har allerede 133 000 følgere på Instagram, 45 000 følgere på Twitter og 1,7 millioner brukere er abonnenter på Youtube-kanalen til grunnleggeren Spencer Owen.

Klubben har allerede spilt fotball på Wembley, har nesten signert Adebayo «Beistet» Akinfenwa og i tillegg fått en plass i det nye Football Manager-spillet. Det er noe andre amatørlag bare kan drømme om.

Så hva er hemmeligheten?

Youtube-kjendis

Det startet med at grunnlegger Spencer Owen la ut en video på Youtube februar i år med tittelen «Hashtag United trening #1».

Owen startet å lage Youtube-videoer på soverommet sitt for åtte år siden, og i 2013 ble det å lage Youtube-videoer en fulltidsjobb. Han er en nettkjendis med kanalen Spencer FC.

En dag fant Spencer Owen ut at han ville filme kampene til fotballaget han er en del av, og deretter legge ut disse høydepunktpakkene på nettet. Hashtag United består av gamle skolekamerater som alle er amatører, men opplegget rundt er langt fra amatørmessig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer