Intern misnøye: - Spillerne blir dårligere

Flere spillere skal sette tvil ved Ole Gunnar Solskjærs kompetanse, hevder The Guardian. Michael Owen mener nordmannen må gjøre som Guardiola og Klopp.

MANAGER: Ole Gunnar Solskjær er under press etter en dårlig start på sesongen. Foto: NTB Scanpix
MANAGER: Ole Gunnar Solskjær er under press etter en dårlig start på sesongen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Manchester United har bare én seier på sesongens første fire kamper, og ifølge Jamie Jackson i The Guardian har det allerede begynt å murre internt på Old Trafford.

Kommentatoren i den vanligvis troverdige avisa hevder at enkelte av spillerne har begynt å sette spørsmålstegn ved Ole Gunnar Solskjærs managerferdigheter. Oppfatningen skal ikke deles av hele troppen, og det antydes at de misfornøyde spillerne skal være blant dem som ennå ikke har fått ut sitt beste under nordmannen.

Spillerne liker Solskjær som person, skriver Jackson, men de følger samtidig med på utviklingen i rivaliserende klubber som Liverpool og Manchester City. De anonyme United-spillerne blant annet mene at Solskjær ikke har de nødvendige taktiske egenskapene eller evnene til å utvikle spillere, slik som Jürgen Klopp og Pep Guardiola. Den oppfatningen virker Michael Owen å dele.

MISFORNØYDE: Manchester United tapte 1-2 på overtid for Crystal Palace. Dette hadde supporterne å si om kampen. Klipp: Madeleine Liereng. Reporter og video: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer

Kritisk Owen

Den tidligere engelske storscoreren, med fortid i blant andre Liverpool, Manchester United og Real Madrid, er kritisk til det som har skjedd i United de siste åra.

Owen sammenlikner også United med City og Liverpool, og deres managere. Der rivalene begge har blitt blant verdens beste klubber, beveger United seg i motsatt retning, mener han.

- Jürgen Klopp forbedrer spillerne, forbedrer laget og skaper god stemning. Hos Manchester United har det vært det motsatte de siste fem-seks åra. Spillerne som går dit havner i en stillstand eller blir dårligere, sier Owen til CNN.

- Nøkkelen for Solskjær

På slutten av forrige sesong varslet Solskjær en ekte ryddesjau i stallen. Spillere som ikke kunne hjelpe ham til å bli suksessfull, skulle forsvinne ut døra. De skulle erstattes av unge, ambisiøse spillere, med ønske om å ta det neste steget. De største navnene som dro, var Romelu Lukaku og Alexis Sánchez, som begge nå spiller for Inter.

Owen er imidlertid kritisk til klubbens overgangsstrategi. Han mener ikke at løsningen er å selge unna hver gang en spiller underpresterer. Igjen trekker han paralleller til rivalenes managere, og mener at Solskjær må klare å utvikle spillere som ikke lever opp til den nødvendige standarden.

- Praktisk talt alle spillerne de henter drar rett ut døra igjen eller blir dårligere. Det er ikke en tilfeldighet, spør du meg. Hvis Klopp eller Guardiola hadde vært Uniteds manager, hadde det vært annerledes. Jeg mener at United har spillerne som er like gode som i de andre klubbene, men United får ikke det beste ut av dem. Det blir den store nøkkelen for Solskjær, sier Owen.

- Trenger lederskap

The Guardian lanserer et slags forsvar av Solskjær, og kaller situasjonen for en «troverdighetsgåte». Avisa har snakket med tidligere elever fra både Cardiff og Molde, som alle snakker positivt om nordmannens innovative treningsideer. Jackson i The Guardian skriver også at Solskjær er tøffere enn folk tror, og at han kan ha det som kreves for å være manager i Manchester United.

Også i sommer gikk det rykter om intern misnøye med Solskjærs treningsregime, men overfor Dagbladet avviste Andreas Pereira dette.

- Vi elsker hvordan vi trener. Vi ønsker å fortsette å trene slik og vinne kamper, mente brassen.

Også Gary Neville i Sky Sports mener Solskjær må få tid til å bevise at han kan. Den tidligere United-spilleren peker også på Klopp og Guardiola, men presiserer at de fikk tid og ressurser til å utvikle klubbene i retningen de ønsket.

- Solskjær tenker langsiktig, og trenger støtte fra de over han. Han trenger sterkt lederskap over de to-tre neste sesongene, som kan gi ham de fem overgangsvinduene han behøver. Han må få folk til å kjempe mot det samme målet, men også den nødvendige kvaliteten, skriver han.