GJENNOMBRUDD: Ander Fannemel ble nummer tre i tirsdagens hopprenn i Sommer Grand Prix i Almaty i Kasahstan.  Foto: Erlend Aas / SCANPIX
GJENNOMBRUDD: Ander Fannemel ble nummer tre i tirsdagens hopprenn i Sommer Grand Prix i Almaty i Kasahstan. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

Internasjonalt gjennombrudd for Fannemel

- Ser ut som Vestlandet har fått en arvtaker etter Bystøl, sier sportssjef Bråthen.

Anders Fannemel ble nummer tre i tirsdagens hopprenn i Sommer Grand Prix og fikk dermed sitt internasjonale gjennombrudd.

20-åringen fra Hornindal var nummer to etter første omgang, men ble så vidt passert av Jure Sinkovec, som snek seg tre tideler foran. Jurij Tepes var best i begge omganger og tok en klar seier.

- Mine hopp blir stadig bedre og bedre, og jeg er blitt mye mer stabil i bakken i sommer. Det er fantastisk moro. I dag nyter jeg bare hoppingen, sa Fannemel.

Han hoppet 125,5 og 134 meter. Det siste hoppet var rennets lengste, men han satte ikke telemarksnedslag og ble trukket mange poeng. Dermed ble det to slovenere øverst på seierspallen.

Fannemel knep den siste pallplassen med snaut to poengs margin til bulgareren Vladimir Zografski.

Kan bli best Han ble nummer sju og nummer fire i helgens renn i Hakuba, og tirsdag viste han at det ikke var tilfeldig. Sportssjef Clas Brede Bråthen mener at Fannemel kan bli best i verden.

- Det ser ut som Vestlandet har fått en arvtaker etter Lars Bystøl. Anders har jobbet hardt de siste fire-fem årene og har den vinnerskallen en internasjonal idrettsutøver må ha, sier han til skiforbundet.no.

Tom Hilde, som vant begge rennene i Japan, endte på 10.-plass tirsdag. Andreas Stjernen ble nummer 30, mens Johan Remen Evensen endte på 36.-plass og måtte nøye seg med ett hopp.

En del av de beste manglet i Almaty, blant andre østerrikerne. Thomas Morgenstern leder sammenlagt selv om han ikke har deltatt i de tre siste rennene. Hilde er nummer to.

Sommer Grand Prix avsluttes med renn i Østerrike og Tyskland i begynnelsen av oktober.

(NTB)