Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Internett-fenomenet Anastazia (31) ble et offer for syrlige Anand. Nå hyller hun Carlsen

Kvinnen som holdt verdenspressen i tøylene.

SJAKK-KJENDIS: Anastazia Karlovich er kvinnen som styrte alle pressekonferansene i VM. Under mesterskapet ble hun et kjent tv-fjes for de sjakkinteresserte. Foto: Fide.
SJAKK-KJENDIS: Anastazia Karlovich er kvinnen som styrte alle pressekonferansene i VM. Under mesterskapet ble hun et kjent tv-fjes for de sjakkinteresserte. Foto: Fide. Vis mer

CHENNAI/OSLO (Dagbladet): Sjakk-VM i India fikk massiv oppmerksomhet og nærmere hundre land omtalte Magnus Carlsens bragd i går.

Den kvinnelige stormesteren Anastazia Karlovich (31) hadde ansvaret for å holde de mange pressefolkene i tøylene under pressekonferansene etter hvert av de ti VM-partiene.

Den ukrainske 31-åringen er beskjedent ranket som nummer 16 000 i verden, ifølge FIDE. Men presseoffiseren ble et velkjent fjes for alle som fulgte sjakk-VM på tv-skjermen.

- Jeg tror Carlsen vil være mester i mange år. Jeg ser ingen som kan true han i verdenstoppen i dag. Dessuten viser han framgang hele tiden, sier Karlovich til Dagbladet.

Sarkasme Karlovich hadde jobben med å styre hvem som fikk stille spørsmålene til Carlsen og Anand - og det var hun selv som åpnet pressekonferansene med et par spørsmål til sjakkspillerne.

Det indiske hjemmehåpet måtte gang på gang svare for seg etter nederlagene mot den norske mesteren. Etter det niende partiet torsdag klarte ikke Anand å styre seg for et sarkastisk svar.

KJENT FJES: Anastazia Karlovich jobbet som presseoffiser under VM og styrte pressekonferansene. Foto: Fide.
KJENT FJES: Anastazia Karlovich jobbet som presseoffiser under VM og styrte pressekonferansene. Foto: Fide. Vis mer

43-åringen ble spurt av Karlovich hvordan han vurderte mulighetene etter at Magnus fikk en ekstra dronning og satte press på ham:

- Nei, jeg tenkte på hva jeg skulle spise i kveld, svarte Anand syrlig, og det ble helt stille i salen.

Populær i miljøet Den ukrainske kvinnen er populær i sjakkmiljøet og har vært fotograf for arrangøren under verdensmesterskapet. Daglig har hun lagt ut bilder fra sjakkpartiene på VMs hjemmeside.

På nettstedet Chess.com blir hun omtalt som en av sjakkens vakreste spillere.

Dagbladet møtte Karlovich i VM-byen - og steinansiktet fra pressekonferansene var borte. Nå hyller hun Carlsens posisjon i sjakkverden.

- Han viste her i Chennai at han er best, sier Karlovich til Dagbladet.

- Jeg er veldig imponert og spillet hans og holdningen hans. Han legger mye press på motstanderen, også psykologisk, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media