VIDERE I VM: Michelle Jenneke (t.v) ble nummer fire i sitt heat. Foto: AP Photo/Mark Schiefelbein/NTB Scanpix
VIDERE I VM: Michelle Jenneke (t.v) ble nummer fire i sitt heat. Foto: AP Photo/Mark Schiefelbein/NTB ScanpixVis mer

Internett-sensasjonen Michelle (22) om VM-debuten: - Utrolig

Gikk videre til semifinale på 100 meter hekk.

(Dagbladet): Hekkeløperen Michelle Jenneke (22) fra Australia ble et internettfenomen med sin oppvarmingsdans i 2012 i junior-VM i Barcelona. Hun er også blitt en kjendis i hjemlandet Australia.

På tribunene i Barcelona fikk publikum se en lett hoppende friidrettsutøver som svingte med hestehalen og vrikket på hoftene. Nok til å gjøre henne kjent nærmest over natta.

I natt gjorde hun den samme oppvarmingsrutinen som hun er kjent for - i Beijing-VM.

Gikk videre Jenneke har aldri deltatt i et stort internasjonalt stevne på seniornivå, før årets VM i Beijing. I natt gikk hun videre til semifinalen på 100 meter hekk med tiden 13.02. Det holdt til en fjerdeplass i heat nummer tre, og 22-åringen gikk direkte videre til semifinalen.

- Det er utrolig å være her. Jeg føler ventetiden har vært så lang. Å være her foran publikum er utrolig, sier Jenneke ifølge Daily Telegraph.

Normalt er det ikke vanlig å introdusere friidrettsutøvere som ikke har prestert før en øvelse i mesterskap som VM, men i «Fugleredet» ble Michelle Jenneke introdusert før start, skriver Daily Telegraph.

- Jeg har aldri følt meg så god på oppvarmingen, sier Jenneke, som sier at hun kanskje var litt for spent før løpet siden det var hennes første VM.

Mye omtalt Nå ønsker hun en ny bestenotering i morgendagens semifinale.

Den australske jenta er blitt omtalte som Australias mest kjente friidrettsutøver - selv om hun aldri har konkurrert på toppnivå. Oppmerksomheten på YouTube sikret henne flere sponsoravtaler.

Norske Isabelle Pedersen gikk videre fra forsøksheatene på tiden 12.96. Hun ble nummer tre i sitt heat. Fire fra hvert heat gikk direkte videre.