RØK UT FØR SEMI: Michelle Jenneke (23) fra Australia ble kjent for alvor i 2012 etter sin signaturdans. I Rio røk hun ut i forsøksheatet. Foto: Adam Head/Newspix/REX/Shutterstock 
RØK UT FØR SEMI: Michelle Jenneke (23) fra Australia ble kjent for alvor i 2012 etter sin signaturdans. I Rio røk hun ut i forsøksheatet. Foto: Adam Head/Newspix/REX/Shutterstock Vis mer

Internettsensasjonen ler av norsk interesse: - Ha-ha, virkelig?

Michelle Jenneke til Dagbladet: - Fint å underholde publikum.

RIO (Dagbladet): Hun røk ut i forsøksheatet på 100 meter hekk - men foran et halvfullt Olympiastadion i Rio rakk Michelle Jenneke (23) likevel å få publikums hyllest. Ikke for en idrettsprestasjon. Men for en oppvarmingsdans.

- Jeg gjorde som normalt. Det er fint å underholde publikum, men jeg har 100 prosent fokus på løpet, sier Jenneke til Dagbladet i pressesonen.

Jenta fra Australia ble nemlig nummer seks i sitt heat og slått ut før finalene med tida 13,26. Også i Norge er Jenneke blitt et av de mest kjente navnene blant de kvinnelige hekkeløperne.

- Ha-ha, virkelig? Jeg har jo aldri vært i Norge. Jeg bør besøke deg der en dag, sier Jenneke.

- Hvorfor får du så mye oppmerksomhet, tror du?

- Det aner jeg ikke. Godt spørsmål, sier hun kort.

BILR VARM: Den australske hekkeløperen Michelle Jenneke varmer opp som ingen andre, hun danser, hopper og vrikker så mye at kameraene er som limt til henne. Vis mer

Kjent dans

Siden 2012 har hun vært en av verdens mest kjente hekkeløpere - men uten å ha vunnet et eneste stor konkurranse.

Michelle Jenneke er nemlig internettsensasjonen som ble verdenskjent for sin oppvarmingsdans i junior-VM Barcelona for fire år siden.

Foran hvert løp gjennomfører hun karakteristisk hopp, hoftevrikk og armbevegelser. Det fikk publikum inne på Olympiastadion også et glimt av i ettermiddag.

Hekkeløperen ble omtalte som Australias mest kjente friidrettsutøver allerede før hun hadde konkurrert på toppnivå. Oppmerksomheten på YouTube sikret henne flere sponsoravtaler. Godt over 28 millioner så det første klippet fra 2012-VM.

GODT HUMØR: Michelle Jenneke deppet ikke da hun møtte Dagbladet og øvrig presse etter OL-løpet. Foto: Fredrik Ø. Sandberg
GODT HUMØR: Michelle Jenneke deppet ikke da hun møtte Dagbladet og øvrig presse etter OL-løpet. Foto: Fredrik Ø. Sandberg Vis mer

I dagens forsøksheat (nummer 2) var hun i mål på 13.26 sekunder. Det holdt bare til 6. plass i heatet, og dermed var hun ute av konkurransen.

- Dette er mitt første OL og det var en så utrolig atmosfære. Jeg hadde jo en brasiliansk løper ved siden av meg og jeg fikk gåsehud da publikum jublet for henne, sier Jenneke.

Hun fortsetter:

- Dette er nok det største løpet i karrieren min. Dessverre gikk det ikke nok til å gå videre. Jeg presset meg så hardt jeg kunne. Jeg er veldig fornøyd med. Jeg er i god nok form til å sette ny personlig rekord, men jeg har hatt litt problemer med en muskel. Jeg er fortsatt ung, studerer og trener. Jeg har framtiden foran meg, sier 23-åringen.

Bak persen

Hennes personlige rekord på 100 meter hekk er 12,82 sekunder, satt i Brisbane i 2015. Kendra Harrison (USA) har verdensrekorden på 12,20 sekunder. Den ble satt tidligere i sommer.

Jenneke har heller ingen planer om å gi seg med sin karakteristiske oppvarming med det første.

- Jeg har utført denne oppvarmingen i fire år og har ingen planer om å slutte med den nå, har hun tidligere uttalt.

Den berømte dansen har ført til at Jenneke har gjestet flere populære tv-show og være på photoshoot hos Sports Illustrated.

POPULÆR: Michelle Jenneke fra Australia. Foto: Adam Head/Newspix/REX/Shutterstock 
POPULÆR: Michelle Jenneke fra Australia. Foto: Adam Head/Newspix/REX/Shutterstock  Vis mer