Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Internt brev avslører misnøye

Det pågår en tillitsdiskusjon rundt Pål Bjerketvedt innenfor Norges Fotballforbunds vegger. Dagbladet kan i dag avsløre intern mistillit til generalsekretæren.

BLIR DISKUTERT: Generalsekretær i Norges Fotballforbund Pål Bjerketvedt Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BLIR DISKUTERT: Generalsekretær i Norges Fotballforbund Pål Bjerketvedt Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Årsaken til at Bjerketvedts tillit har blitt et tema, er den mye omtalte «Josimar-saken».

Fotballmagasinet blåste Bjerketvedt som kilde i Pressens Faglige Utvalg (PFU). Det var Bjerketvedt selv som meldte saken inn til PFU.

I etterkant av saken har tilliten til generalsekretæren blitt diskutert på Ullevaal. Bjerketvedt bekreftet overfor VG fredag at det er en pågående tillitssak, og på et møte fredag beklaget han (igjen) det som hadde skjedd.

Brev fra ansattrådet

Et av temaene på det digitale allmøtet i NFF var et brev fra ansattrådet. Brevet, som blant annet ble sendt til Bjerketvedt, inneholder reaksjoner på saken fra flere av NFFs ansatte.

Når NFFs etiske komité møtes torsdag, er en av sakene de skal diskutere Josimar-saken. Fotballpresident Terje Svendsen kommer også til å orientere om saken.

På møtet kommer også brevet fra ansattrådet opp igjen.

Dagbladet har fått tak i deler av brevet, og der kommer det fram at det er en tydelig mistillit til Bjerketvedt internt i NFF. TV 2 har også omtalt saken onsdag.

- Disse avsløringene har medført at tilliten til generalsekretæren blant de ansatte er svekket, og hos enkelte svært svekket, står det i brevet fra ansattrådet.

STORMER: Mannen som tok seg inn på banen i Barcelonas møte med Mallorca i spansk fotball søndag blir anmeldt til politiet. Video: Strive Vis mer

- Ingen kommentar

Pål Bjerketvedt skriver følgende i en SMS til Dagbladet onsdag.

«Jeg har forståelse for at en episode som dette utløser reaksjoner fra noen ansatte. Saken er beklaget, og jeg har en god dialog med ansattrådet. For øvrig er det styreleder/president og styret som er mitt rapporteringsnivå, og alle spørsmål om min posisjon håndteres der. For øvrig ønsker jeg ikke å kommentere interne e-poster og dialoger», skriver NFFs generalsekretær til Dagbladet.

Bjerketvedt har tidligere bekreftet at han har gjennomført samtaler med ansattrådet til VG.

Ansattrådet har ikke svart på Dagbladets spørsmål om brevet. Fotballpresident Terje Svendsen har tidligere uttalt at han har tillit til Bjerketvedt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!