Krigen om VM-tremila i Lahti

Internt drama: Derfor vil Sundby vrake flere glohete norske gullhåp: - Jeg er nervøs, sier Krogh

Finn-Hågen Krogh vil droppe lagsprinten for å ta gull på tremila i Lahti-VM. Det burde han ikke få muligheten til, mener Martin Johnsrud Sundby.

I RUTE: Martin Johnsrud Sundby virker å ha god kontroll på VM-formen. Men hvem får han med seg på de respektive VM-distansene? Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
I RUTE: Martin Johnsrud Sundby virker å ha god kontroll på VM-formen. Men hvem får han med seg på de respektive VM-distansene? Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LYGNA (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby har vært ofte på pallen denne sesongen, men sjeldnere helt øverst enn hva tilfellet var i fjor. I dag tok imidlertid 32-åringen fra Røa steget helt opp på toppen av seierspallen igjen - på NM-tremila på Lygna.

Niklas Dyrhaug og Didrik Tønseth kompletterte pallen, mens Sjur Røthe havnet på 4. plass. Kvartetten var i en egen klasse.

Gruppa med Sindre Bjørnestad Skar, Emil Iversen, Finn-Hågen Krogh, Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund ble slått med over ett minutt. Petter Northug, som også ville gå seg inn på tremilslaget i VM, havnet over tre minutter bak.

Vinner Sundby presiserer at det ikke er hans oppgave å ta ut laget, men overfor Dagbladet legger han ikke skjul på at han synes dagens fire beste menn bør velges på 30 kilometer fellesstart med skibytte i Lahti-VM.

- Det er ikke jeg som skal ta ut det laget, men jeg vil tro at dagen i dag fungerte som et amerikansk uttak. Når det blir så store differanser mellom utøverne, vil jeg tro at det blir oss fire som går i VM, sier Sundby til Dagbladet.

Vil vrake gullhåpet Krogh

At Røa-gutten ikke mener Petter Northug er kvalifisert, sier seg selv. Mosvik-ekspressen har ingen toppresultater å vise til denne sesongen, som foreløpig har blitt ødelagt av overbelastningen han pådro seg i november. Samtidig er Northug en gullkandidat om han skulle finne formen i tide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer