Inters ferske storkjøp scoret to i debuten

Første italiener som scorer for Inter denne sesongen.

SUKSESS FRA START: Giampaolo Pazzini kostet Inter 95 millioner kroner, men gjorde ikke skam på prislappen i debuten mot Palermo i dag. Foto:  REUTERS/Paolo Bona
SUKSESS FRA START: Giampaolo Pazzini kostet Inter 95 millioner kroner, men gjorde ikke skam på prislappen i debuten mot Palermo i dag. Foto: REUTERS/Paolo BonaVis mer

Serie A-mester Inter brukte 12 millioner euro på Sampdoria-spissen Giampaolo Pazzini i midtuken. Det ga umiddelbar uttelling med to mål og ordnet straffespark i 3-2-seieren mot Palermo.

Gjestene fra Sicilia ledet 2-0 på Giuseppe Meazza til pause søndag, men med dobbeltbyttet Pazzini/Houssine Kharja inn for Coutinho og Davide Santon i annen omgang ble det fart på Leonardos mannskap.

Pazzini scoret to ganger og ordnet straffesparket som avgjorde kampen. Ifølge Infostrada er Pazzini første italiener som scorer for Inter denne sesongen. Ikke siden 2007 har Inter vunnet en seriekamp etter å ha vært under 0-2.

Etter bare 12 minutter i den blåsvarte Inter-drakten kom Pazzini på scoringslisten for sin nye klubb. Utligningen var et faktum etter 73 minutters spill da Pazzini skallet inn et frispark fra Maicon.

Eto'o avgjorde Bare tre minutter senere kom situasjonen som avgjorde kampen. Pazzini lurte offsidefellen før han ble felt av Ezequiel Munoz, spilleren som ikke hadde klart å stoppe 26-åringen på Inters første mål. En iskald Samuel Eto?o scoret sikkert på straffesparket og spratt opp i 12 seriemål denne sesongen. Pazzini har åtte.

- Ting skjedde raskt. Det var uventet, men jeg er veldig glad, sa Pazzini om klubbskiftet. Han kan fort vise seg viktig når Inter jager seriegull.

Serie A-spenningen er på topp. Milan leder med 47 poeng. Fire poeng skiller ned til Napoli. Lazio har 40, mens Inter har 38. Inter har spilt én kamp mindre og kan ikke utelukkes fra gullkampen.

Snødde vekk John Arne Riise har problemer med en forslått vrist, men skriver på www.johnarneriise.no at han er tilbake mot Brescia onsdag. Nordmannen fikk hvile da Roma søndag møtte Bologna borte. Den kampen ble avbrutt etter 18 minutter på grunn av snøfall.

- Det var norske spillerforhold i Bologna i dag, og det viste seg at det var umulig å spille fotball på den banen. Det var helt greit at dommeren blåste av kampen, skrev Riise på sin blogg.

Sergio Pellissier, en av de viktigste klubbspillerne i den italienske serien, fornekter seg ikke. Chievo-spissen var svært sentral med to mål og godt spill i 3-0-seieren borte mot Brescia.

Edinson Cavani scoret tre ganger da Napoli slo Sampdoria 4-0.

En akrobatisk scoring av Claudio Marchisio ga Juventus ledelsen 1-0 hjemme mot Udinese i søndagens kveldskamp, men i regnværet i Torino skulle bortelaget slå sterkt tilbake. Cristian Zapata utlignet på en retur, mens Alexis Sánchez ble matchvinner for Udinese fem minutter før full tid.

(NTB)