Intertoto-suksess for RBK

Iversen og Stoor sørget for avansement.

Fredrik Stoor er på vei til engelske Fulham, men søndag ga han Rosenborg en vakker avskjedsgave da han sørget for at det blir UEFA-cupspill til høsten.

Rosenborg måtte ta den lange veien til UEFA-cupkvalifisering etter en skuffende

femteplass i eliteserien i fjor. Men intertotocupen ble aldri et stort hinder for trønderne.

Søndag sikret RBK seieren i 3. runde mot nederlandske Breda i ekstremheten på Lerkendal. Breda vant 1-0 på hjemmebane, men måtte se seg slått 0-2 i Trondheim. Dermed er Rosenborg videre med 2-1 sammenlagt.

Perle fra Stoor  

Rosenborg-spillerne var klare på at de trengte et tidlig mål, og gikk knallhardt ut fra start. Men det skulle ta 34 minutter før nettkjenningen kom. Da den først kom var den imidlertid så vakker at ventetiden ble glemt.

Fredrik Stoor hamret løs fra 25 meter, og Jimmy van Fessem i Breda-buret kunne bare se ballen suse opp i hjørnet til 1-0. Kort tid etter kunne Stoor ha blitt tomålsscorer, i det som antakeligvis er en av hans siste kamper i RBK, men avslutningen fra kort hold gikk i tverrliggeren.

Den ekstreme sommervarmen skapte enkelte problemer på Lerkendal. Flere ganger måtte utslitte spillere gå av banen for å drikke, eller dyppe hodet i, vann.

Iversen-straffe Kort tid etter hvilen ble Alexander Tettey revet ned i Breda-feltet og dommeren pekte resolutt på straffemerket. Steffen Iversen var iskald og ga Rosenborg 2-0.

SIKKER FRA STRAFFEMERKET: Steffen Iversen var iskald da han satte straffesparket som sikret Rosenborg avansement til UEFA-cupen. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
SIKKER FRA STRAFFEMERKET: Steffen Iversen var iskald da han satte straffesparket som sikret Rosenborg avansement til UEFA-cupen. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

Med sammenlagtseieren er Rosenborg klar for UEFA-cupkvalifiseringens 2. runde. RBK er seedet høyt slik at veien til gruppespillet ligger vidåpen.

Men det blir ikke Fredrik Stoor med på. Mandag reiser han til London for å gjennomføre den medisinske testen hos Fulham, samt forhandle ferdig om sin personlige kontrakt.

Fulham skal ifølge adressa.no gi 22 millioner kroner for ham.

(NTB)

Intertoto-suksess for RBK
SCORET I AVSKJEDEN: Fredrik Stoor blir Fulham-spiller til uken. I avskjeden med Trondheim sørget svensken for kveldens første fulltreffer med en flott volleyfulltreffer.