Ole Gunnar Solskjær

Intervju skaper reaksjoner

Ole Gunnar Solskjær (48) avga et intervju til Manchester Uniteds offisielle hjemmeside før han forlot klubben. Det har skapt voldsomme reaksjoner på sosiale medier.

SIER FARVEL: Tidligere manager for Manchester United Ole Gunnar Solskjær sier hadet til klubben etter å ha fått sparken. Video: Twitter / Manchester United Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kom den endelige bekreftelsen på at Ole Gunnar Solskjær er ferdig som Manchester United-trener. Nordmannen forlater dermed klubben nesten tre år etter at han tok over sjefsstolen.

Kort tid etter den offisielle meldingen fra Manchester United publiserte de et intervju med nordmannen.

Der takket han for tiden i klubben, og tok et tårevått farvel med klubben han spilte for mellom 1996 og 2007, og som han har trent siden juletider 2018.

- En av de flotteste

Intervjuet, som har gått sin seiersgang på sosiale medier, har skapt enormt med reaksjoner fra tidligere fotballspillere, eksperter og supportere.

Blant dem som har vært ute på nettet er Gary Neville. Han har lagt ut et bilde av Solskjær fra intervjuet med en «håndtrykk»-emoji.

Neville er en av flere som har vært ute og hyllet Solskjær på sosiale medier. Også hans bror, Phil Neville, har lagt ut en tweet for å støtte Solskjær etter at intervjuet kom ut.

- Classy, skriver Phil Neville på Twitter med en lenke til intervjuet.

En annen som hyller Solskjær er Casey Stoney. Hun trente Manchester Uniteds kvinnelag samtidig som Solskjær trente herrene. Hun har bare flotte ting å si om nordmannen.

- Hver gang jeg var med Ole så forlot jeg ham med en følelse av at han er en av de flotteste fyrene jeg har møtt. Han brydde seg genuint om klubben, og det gjaldt også kvinnelaget, og det er jeg takknemlig for, skriver Stoney på Twitter.

En av de kanskje mest uventede reaksjonene kommer fra tidligere Newcastle- og Chelsea-angriper Demba Ba.

- Noen ganger glemmer vi at det er mennesker vi har med å gjøre. Som har følelser. Styrke og svakheter! Aldri glem at resultater aldri definerer hvem du er som mann, skriver den senegalesiske angriperen.

- Bunnpunktet

Ifølge den anerkjente journalisten Andy Mitten, skal det ha vært Solskjær selv som tok initiativ til å gjøre intervjuet med Uniteds hjemmeside.

- Solskjær ønsket å gjøre det intervjuet. Hans valg. Greit nok, skriver Mitten på Twitter.

En av dem som er kritiske til intervjuet er Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst. Han mener at intervjuet fort kan virke misvisende rundt situasjonen.

- Det ene problem med Solskjærs intervju er forsøket på å få tredje- og andreplasser til å se ut som bragder. Solskjær snakker vemodig om å vinne 2-0 borte mot Leicester på en tom stadion for å kvalifisere seg til Champions League, skriver Luckhurst på Twitter.

- Klubbens standard har truffet bunnpunktet.

Adam Crafton i The Athletic poengterer at United ikke akkurat fikk det samme ut av mannen Solskjær erstattet i 2018.

- De fikk ikke et farvel-intervju ut av José (Mourinho, jour.anm), gjorde de, skriver Crafton.

De aller fleste reaksjonene går på hvordan nordmannen har kunnet forlate United med respekt. Likevel er det delte reaksjoner blant supportere på sosiale medier, der flere hyller nordmannen, mens andre mener at intervjuet ikke burde ha funnet sted.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer