UFC

Intervju vekker reaksjoner: - Idiot!

Etter seks og et halvt år borte fra UFC er Nick Diaz (38) tilbake. Selv er han ikke fornøyd med hvem som blir hans første motstander.

COMEBACK: Nick Diaz er tilbake i UFC-buret. Foto: Steve Marcus / Getty Images / AFP / NTB
COMEBACK: Nick Diaz er tilbake i UFC-buret. Foto: Steve Marcus / Getty Images / AFP / NTB Vis mer
Publisert

UFC-entusiaster verden over har ventet i spenning på dagen da Nick Diaz returnerer til buret. Han har i flere år vært kjent for sin karismatiske tilnærming, og for å være en av de råeste bokserne i MMAs historie.

Førstkommende helg skal han få bryne seg på Robbie Lawler, en annen publikumsfavoritt, i det som blir Diaz' første MMA-kamp siden 2015.

For nærmere seks år siden ble nemlig Diaz suspendert for bruk av marihuana og metabolitter. Siden har det pågått en kamp mellom ham og idrettens styresmakter.

DONALD-KUL: Polske Joanna Jedrzejczyk var forslått etter tapet mot Weili Zhang i tittelkampen i stråvekt i UFC. Foto: NTB - Klipp: Per Ervland / Dagbladet TV Vis mer

- Dette skal ikke skje!

Det har gjort at Diaz, som i sin tid gikk kamper mot legender som Georges St. Pierre og Anderson Silva, har måttet vente lenge på sin retur.

Han skal uansett ikke være fornøyd med at det er Lawler han møter. Selv skulle han likt å møte den regjerende mesteren i weltervekt, Kamaru Usman.

- Jeg tror jeg hadde banket dritten ut av Usman. Jeg har allerede slått Lawler. Dette gir ikke mening. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg gjør dette. Hvorfor gjør jeg dette? Dette skal ikke skje. Den som arrangerte dette, er en idiot! tordnet Diaz i et intervju med ESPN.

Allerede i 2004 møttes Lawler og Diaz til dyst. Allerede da var det en frittalende Diaz som knocket ut Lawler.

MOTSTANDEREN: Robbie Lawler. Foto: Isaac Brekken / AP / NTB
MOTSTANDEREN: Robbie Lawler. Foto: Isaac Brekken / AP / NTB Vis mer

- Jeg burde møte Kamaru Usman, og det er det, fortsatte Diaz, som uthevet at han ikke ønsker å møte de samme utøverne som hans bror, Nate Diaz, allerede har møtt.

Siden har det også blitt rapportert av MMAFighting.com at Diaz har bedt UFC endre på vektklassen de to skal konkurrere i. Kampen var satt opp til å bli gått i weltervektklassen (71 kg til 77 kg).

Diaz skal ha bedt UFC endre kampen, slik at den nå blir utøvd i mellomvekt, altså i klassen mellom 77 og 84 kg. Grunnen skal være, ifølge MMAFighting, at han sliter med å gå ned i vekt, og støtteapparatet ønsker at han skal unngå et potensielt helseskadelig vektkutt.

McGregors melding

Det smått bisarre intervjuet, der Diaz virker tydelig oppgitt, har fått flere i MMA-miljøet til å reagere. Blant dem er den anerkjente journalisten Ariel Helwani.

- Som jeg har spurt tidligere, så undrer jeg meg over om Nick Diaz går kamp fordi han vil, eller fordi han må. Skal vi være ærlige, så vet vi alle svaret, skrev Helwani på Twitter.

- Han har ikke likt å gå kamper på flere år. Han fortjener bedre enn dette, og jeg håper han finner fred og er trygg. Dette føles rart.

En som var kjapp med å reagere på Helwanis utspill, var ingen ringere enn Conor McGregor.

- Slapp av! Dette er en kamp, og han elsker det. Det er godt å se Nick tilbake. Jeg ber om en solid prestasjon, en god kamp og at alle er friske og raske neste morgen, med nydelige minner og erfaringer, skriver McGregor.

Den irske legenden har selv sin forhistorie med Diaz-familien. Han har møtt lillebror Nate Diaz ved to anledninger, der de vant hver sin kamp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer