- Intervjuene de gir er noe dritt

Roger Federer: - Det er ikke bare vår feil.

KJEDELIGE I INTERVJUER: Ernests Gulbis (innfelt) mener at Roger Federer (t.v) og Andy Murray (t.h) er kjedelige. Han ønsker å sprite opp stemningen før og etter tenniskamper. Foto: REUTERS/Tim Wimborne/NTB Scanpix
KJEDELIGE I INTERVJUER: Ernests Gulbis (innfelt) mener at Roger Federer (t.v) og Andy Murray (t.h) er kjedelige. Han ønsker å sprite opp stemningen før og etter tenniskamper. Foto: REUTERS/Tim Wimborne/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Ernests Gulbis (24) er en latvisk tennisspiller som i tennismiljøet er kjent for sitt temperament. Han blir også sett på som en av de største talentene som ennå ikke har slått ut i full blomst.

Gulbis er også en frittalende person, og nylig kom han med et angrep rettet mot «de fire store» i tennissirkuset. Han har sett seg lei på det kjedelige bildet folk har av tennis.

- Jeg respekterer Roger (Federer), Rafa (Nadal), Novak (Djokovic), og Andy (Murray), men jeg syns alle er kjedelige spillere. Intervjuene de gir er kjedelige. For å være ærlig, det er noe dritt. Jeg er ofte på YouTube for å se intervjuer. Når det er tennis stopper jeg fort å se. Det er en vits, sier Gulbis til franske L'Equipe, gjengitt av The Guardian.

Federer for høflig 24-åringen skylder først og fremst på Roger Federer, som han mener opptrer alt for høflig etter å ha knust en motstander.

- Det er Federer som startet denne trenden. Han er det perfekte bildet på en sveitsisk gentleman. Jeg gjentar, jeg respekterer Federer, men jeg liker ikke at unge spillere forsøker å imitere ham. Når jeg hører at de svarer som Federer, blir jeg skrekkslagen når de kommer med fraser som: «Jeg hadde litt mer suksess i spesielle øyeblikk, og det var slik jeg vant», sier Gulbis ifølge The Guardian.

Han etterlyser mer følelser både før og etter kampene, og peker på en annen sport som tennis har noe å lære av.

- Jeg er ikke interessert i å opptre snilt. På banen er det krig. Jeg skulle ønske intervjuene var mer som i boksing, der leverer de hva fansen vil ha: krig, blod, følelser. I tennis er alt ren, høflig og falske håndtrykk, sier Gulbis.

Forståelig Tennisstjerne Roger Federer har fått høre kritikken rettet mot ham og resten av verdenseliten.

- Jeg forstår kritikken, våre intervjuer er ikke alltid å interessante. Men det er ikke bare vår feil, det er sånn det er blitt. Etter hver kamp må vi gi pressekonferanser. Samtidig kan du ikke si noe du ikke liker om noe eller noen uten at det blir fullstendig kritisert av mange folk. Det er grunnen til at folk er forsiktige, sier Federer til sveitsisk presse.

Andy Murray forteller at han har lært av tidligere feil. Han har tidligere kommet med sitater som ble slått opp i pressen med store overskrifter. Briten innrømmer at han med vilje er kjedelig på pressekonferanser for å unngå kontroverser.

- Som en atlet forsøker jeg bare å gjøre mitt beste og bli så god jeg kan som en tennis-spiller, sier Murray til The Telegraph.

26-åringen forteller at han alltid prøver å gi ærlige svar, men at svarene som regel er kjedelige.

- Om folk liker deg eller ikke bør være irrelevant. Men for å være ærlig så har jeg funnet det vanskelig å være morsom på pressekonferanser eller i intervjuer de seneste årene, sier Murray.