Intervjuet som aldri ble vist: - Grusomt

Roy Keane slaktet lagkameratene og Sir Alex Ferguson var rasende. Gary Neville opplevde hendelsen som forferdelig.

IKKE VENNER: Roy Keane og Sir Alex Ferguson er ikke på talefot lenger. Foto: ANDREW YATES/AFP/NTB Scanpix
IKKE VENNER: Roy Keane og Sir Alex Ferguson er ikke på talefot lenger. Foto: ANDREW YATES/AFP/NTB ScanpixVis mer

United-legende Roy Keane og Gary Neville deltok nylig på det irske programmet Off the Ball, hvor duoen til tider var svært frittalende om tiden i Manchester United.

Under den snaut to timer lange seansen, kom det blant annet fram at Gary Neville skjønte tidspunktet Roy Keane var ferdig i klubben.

Keane ble frigitt av Manchester United i 2005, men det var en episode fra 2004 som skal ha ha fått begeret til å renne over.

Roy Keane hadde gitt et intervju til klubbens egen TV-kanal MUTV etter en kamp - et intervju som aldri så dagens lys. Keane langet ut mot flere av lagkameratene, og var nådeløs i sin dom av blant andre John O'Shea, Alan Smith, Darren Fletcher og Rio Ferdinand.

Keane har selv beskrevet i boka The Second Half, gjengitt av Daily Mail, hvordan han blant annet uttalte at kona hans taklet bedre enn Darren Fletcher, og at daværende manager Sir Alex Ferguson etter intervjuet skal ha vært rasende og ropt:

«Det er en skam, denne jævla videoen.»

Måtte se videoen

Neville forteller at hele laget ble samlet av Ferguson, som ville at alle skulle se det omtalte intervjuet.

- Manageren kom inn i garderoben og da han sa at vi måtte se videoen, tenkte jeg bare at det var det. Jeg kjente Roy, jeg kjente manageren og jeg trodde det var over, sier Neville til Off the Ball.

Han hadde sett forholdet mellom Ferguson og David Beckham surne tidligere, så han visste det kunne skje med Keane også.

- Det møtet da vi så videoen var grusomt. Det er ikke morsomt, for å være ærlig, det var forferdelig. Det å se dette, for gutter som hadde vært i klubben i ti-femten år, var grusomt, sier Neville og fortsetter:

- Du kunne ikke si noe, du tenkte bare «faen heller», og visste det var over. Fra vårt ståsted som spillere, vi hadde ikke noen problemer med det, sier Neville.

- Naturlig

Roy Keane sier at han ikke ante at det ville skape så mye oppstyr.

- Vi hadde flere opphetede diskusjoner i United gjennom åra. Det er sånn det er. Vi er alle voksne menn, som kjemper om å oppnå det samme. Da er det naturlig at det blir noen konfrontasjoner, sier han og fortsetter:

- Jeg visste ikke at det var min siste dag i klubben da jeg dro fra jobb den dagen, men jeg bryr meg ikke om det er paven eller Sir Alex Ferguson, jeg står for det jeg mener.

Keane har også tidligere tonet ned alvorlighetsgraden av det som skjedde.

- Selv i dag sier folk: «Videoen må ødelegges». Som om det var et atomvåpen eller noe slik, skriver Keane i boka The Second Half.