STYRER SHOWET: Zlatan Ibrahimovic har aldri latt omgivelsene utnyttet ham. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File
STYRER SHOWET: Zlatan Ibrahimovic har aldri latt omgivelsene utnyttet ham. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth, FileVis mer

Zlatan Ibrahimovic og Patrick Ekwall

Intervjuet som fikk Zlatan til å klikke: - Fjern programmet med en gang!

Zlatan Ibrahimovic ble rasende på TV4 fordi han ikke ville at kanalen skulle få tjene penger på svenskens status, hevder programleder Patrick Ekwall.

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic (35) er en karakter av den sjeldne sorten og en av historiens mest minneverdige fotballspillere med sine gudbenådede ferdigheter på fotballbanen og unike personlighet.

Svenskens reise fra livet som sykkeltyv og utstøtt på Malmös juniorlag til en av tidenes beste spisser, er et eventyr som kommer til å gjenfortalt i mange år.

Uansett hvor Ibrahimovic drar - det være seg Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan, eller Manchester United - er det to ting som alltid gjentar seg: mange Zlatan-mål og feiring av titler.

35-åringen opplevde å bli utstøtt i ungdommen da han slet med å kontrollere temperamentet og forholde seg til Malmös disiplinærregler, men da Zlatan og fotballen til slutt ble en unik symbiose, ble svensken sakte, men sikkert en naturlig leder og et forbilde på gressmatta.

Overgangen fra utstøtt til elsket gjør at Zlatan ikke glemmer sine tidligere fiender og er klar på at han ikke vil at noen skal tjene penger og gjøre en karriere basert på relasjonen til ham.

REAKSJON: Zlatan Ibrahimovic, her sammen med Pavel Nedved, ville ikke at TV 4 skulle lage en «Zlatan-spesial» fra tiden i Juventus. Foto: NTB Scanpix
REAKSJON: Zlatan Ibrahimovic, her sammen med Pavel Nedved, ville ikke at TV 4 skulle lage en «Zlatan-spesial» fra tiden i Juventus. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Zlatan raste mot TV-profil

Det var derfor han reagerte så sterkt i et intervju med TV4-profilen Patrick Ekwall i tiden som Juventus-spiller midt på 2000-tallet. Dette formidler Ekwall i sin nye bok «Vill du så kan du», skriver Expressen.

Da Ekwall fikk napp med et lengre portrettintervju med Ibrahimovic i Torino, bestemte kanalen seg for å utnytte det til det fulle og gjøre sportssendingen til en «Zlatan-spesial».

Det fikk angivelig den daværende Juventus-spilleren til å rase - i så sterk grad at han selv ringte til TV4 med følgende beskjed:

«Du måste ta bort programmet direkt annars stämmer jag skiten ur TV4», krevde Zlatan ifølge Ekwalls nye bok.

Fotballunikummet mente at TV4 bare ville utnytte Zlatans navn for å tjene penger. Da stjernespissen møtte Ekwall neste gang, fortsatte tiraden:

«Jag vet att du har fått 80 000 kronor för att göra intervjun», skal Zlatan ha sagt ifølge boka.

LATTERLIGGJORT: Den svenske fotballspilleren Zlatan Ibrahimovic satte en journalisten på plass da han stilte spørsmål om superstjernens forhold med Edinson Cavani. Video: sporty view / YouTube Vis mer Vis mer

Fjernet intervjuet

Ekwall hevder at dette ikke stemmer og aner ikke hvor disse påstandene kom fra.

- Det var veldig spesielt, sier den svenske TV-profilen, som sammen med daværende sportssjef i TV4, Hans Pekkari, skrev et brev til Zlatan og hans agent Mino Raiola for å oppklare saken.

TV4 valgte til slutt å droppe profilintervjuet med Zlatan i frykt for en langvarig boikott fra den svenske superstjerna.

Paradokset er at Zlatans påstand har blitt en slags selvoppfyllende profeti nå som Ekwall skriver bok og lar forholdet til Zlatan utgjøre en stor del av bokas kommersielle kraft.

Den svenske superstjerna, som nylig signerte en ny kontrakt med Manchester United, har ikke uttalt seg om saken. Heller ikke agent Mino Raiola har besvart henvendelsene for tilsvar i saken.