ADVARER SVENSKENE:  Vegard Ulvang (t.v.) advarer mot å konkludere om noe som helst på bakgrunn av gamle blodverdier. Her sammen med informasjonssjef i Norges Skiforbund, Espen Graff, og Norges skipresident Erik Røste.  Foto: Bjørn Langsem
ADVARER SVENSKENE: Vegard Ulvang (t.v.) advarer mot å konkludere om noe som helst på bakgrunn av gamle blodverdier. Her sammen med informasjonssjef i Norges Skiforbund, Espen Graff, og Norges skipresident Erik Røste. Foto: Bjørn LangsemVis mer

- Intervjuet var ikke noe morsomt. Det var veldig anklagende

Ulvang intervjuet i SVTs doping-dokumentar.

Vegard Ulvang er blitt intervjuet om sine blodverdier i forbindelse med dopingdokumentaren som skal sendes på svensk TV onsdag, skriver VG.

SVTs dokumentarprogram «Uppdrag Granskning» setter søkelyset på doping og mistenkelige blodprøver innen langrenn på 1990-tallet.

Ifølge VG har TV-kanalen vært opptatt av Ulvangs blodverdier fra 1997, og han ble spurt om blodprøver fra verdenscuprennet i Lahti samme år.

Der målte han en hemoglobinverdi på 16,5, som er lavere enn de første maksgrensene som ble fastsatt vinteren 1997 (16,5 for kvinner, 18,5 for menn).

Ulvang har ikke sett noe av materialet fra dokumentaren selv.

- Nå er jeg lei. Nå må de slutte. Jeg vant OL i Albertville for 22 år siden og denne blodprøven fra Lahti er tatt for 16 år siden. Intervjuet var ikke noe morsomt. Det var veldig anklagende. De konfronterte meg med en blodverdi på 16,5 fra et verdenscuprenn i 1997. Det var den andre helsetesten FIS gjorde. Jeg ble ringt opp og konfrontert på en veldig lite hyggelig måte. Jeg begynte nesten å le, sier Ulvang til VG.

Nils Hansson, som er prosjektleder for dokumentaren, vil ikke si om noen nordmenn navngis.

FIS-antidopingsjef Rasmus Damsgaard sa til Expressen mandag at blodskanneren som ble brukt de første årene, ikke var pålitelig nok.

- Blodverdier er ikke fellende bevis og ikke grunn til å anklage folk. Jeg vil også forsvare de som er høye på listene, selv om mange mener det er sterke indisier på ulovligheter. Noen er disponert for høye verdier, forteller Ulvang.

(NTB)