Tiril Eckhoff:

Investerer etter monsterinntekt

Jubelsesongen har gitt klingende mynt i kassa for Tiril Eckhoff (30). Nå skal hun starte padel-senter på hjemstedet Fossum.

VERDENSMESTER: Tiril Eckhoff feirer ett av fire gull under VM i Pokljuka i februar. (Lubos Pavlicek/CTK via AP)
VERDENSMESTER: Tiril Eckhoff feirer ett av fire gull under VM i Pokljuka i februar. (Lubos Pavlicek/CTK via AP) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To individuelle VM-gull, to stafettgull, en individuell bronse, 11 seire i verdenscupen, og seier i totalcupen er fasiten for Eckhoffs fantastiske sesong, som ble avsluttet med en sjuendeplass i vinden i Östersund.

I tillegg til medaljer, pokaler og heder og ære har det gitt Eckhoff en svimlende premieinntekt på fire millioner denne sesongen, ifølge VG. Det kommer også seiersbonuser fra tre personlige sponsorer, og fra utstyrsleverandører i tillegg, skriver avisa.

- Hva skal du bruke pengene på?

- Jeg har ikke tenkt så langt, men jeg skal starte et padel-senter med noen venner i Fossum, så det blir spennende. Det er en veldig voksen idrett i utlandet, forteller Eckhoff til Dagbladet.

SKISKYTING: Det er ikke så lett å gå på do om man er kvinne og skiskytter. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Bortsett fra det så går nok det meste av pengene til skatt eller i banken. Jeg har ingen planer om å flytte på meg, så ikke noe mer spennende enn det, forteller hun.

Etter en fantastisk sesong skal hun nå rette fokuset mot OL i Beijing neste vinter. Der venter en arena med mye vind, noe Eckhoff ikke håndterte så bra under verdenscupavslutninga i Östersund.

- Jeg har mye å gå på når det kommer til vindskyting som kommer i OL, erkjente hun til NRK.

Skal OL bli en like stor suksess som VM i Pokljuka denne sesongen, må jobben gjøres på forhånd. Det blir ingen enkel oppgave og lagvenninne Tandrevold ba publikum der hjemme om hjelp.

- Det er ekstremt krevende å skyte i sånne forhold og man må ha litt flaks. Vi må gjøre en god jobb før OL, forklarer Tandrevold og henvender seg til hvermannsen:

- Om noen har en vindmaskin som skiskytterlandslaget kan låne hadde det vært helt topp, spurte hun spøkefullt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer