Investor vil vrake Brann

BERGEN (Dagbladet): En av Branns sterkeste lokale støttespillere, den styrtrike Rieber-familien, er bitter og føler seg dårlig behandlet av klubben. Nå truer familien med å trekke seg helt ut av den konkurstruede Tippeliga-klubben.

De siste fem åra har Brann blitt tilført 90 millioner kroner i frisk kapital fra næringslivet. Nå kan velviljen fra lokale investorer ha fått en alvorlig skrape. Dagbladet kjenner til at Rieber-familien i brevs form har tatt et kraftig oppgjør med Brann, etter at klubben unnlot å betale de avtalte 7,5 prosent rentene av et konvertibelt lån på 10 millioner kroner gitt sist sommer.

Fem dager etter at betalingsfristen var gått ut, kom det en søknad fra Brann om utsettelse.

- Jeg kan bekrefte at vi har sendt et brev hvor vi gir uttrykk for våre synspunkter, men jeg vil ikke kommentere innholdet utover dette, understreker Fritz Rieber overfor Dagbladet.

- Hvorfor ikke?

- Det blir en sak mellom oss og Brann, sier Rieber.

Bitre

39-åringen er ett av de tre barna til Bjarne Rieber (66) i Rieber & Søn, som gjennom selskapene Inventor og Atlantis Vest sammen med barna sitter på 5,8 prosent av aksjemajoriteten i Brann ASA. Etter det Dagbladet erfarer, skal familien være både skuffet og bitre på Brann for avtalebruddet. I brevet skal de ha spurt seg om dette er takken for god støtte gjennom mange år, en støtte som i stor grad har dreid seg om å pøse millioner i et svart hull.

Familien skal også ha ytret ønske om å trekke seg som støttespiller for klubben. I så fall vil Brann miste en av sine mest markante og lokalpatriotiske investorer.

- Det har jeg ingen kommentar til. Dette er ikke noe vi tar gjennom media, sier Fritz Rieber.

- Avhengige

Administrerende direktør Bjørn Dahl i Brann ASA kjente i går ikke til den syrlige kritikken fra Rieber-familien. Dahl understreker at klubben er avhengige av og svært opptatt av å holde et godt forhold til sine lokale investorer og støttespillere.

- Disse er veldig viktige for oss, og vi er takknemlige for støtten. Vi er avhengige av deres goodwill, sier han til Dagbladet.

Dahl innrømmer at klubben ikke betalte når de skulle, og at søknaden om utsettelse kom seinere enn forfallsdatoen.

- Hvorfor søkte dere ikke før fristen?

- Det hadde med situasjonen med banken å gjøre, sier han.

MISTER STØTTE: Brann må trolig klare seg uten særlig velvilje fra Rieber-familien. Her Petter Furuseth Olsen i aksjon mot Stabæk tidligere i år.