Investoreide spillere kan bli forbudt

- Vi kan ikke fortsette slik, sier UEFA.

EIER SPILLERE: Bjørn Rune Gjelsten har sju hel- eller deleide spillere i Molde. Han synes imidlertid UEFA tar opp et relevant tema når de stiller seg kritiske til at investorer kjøper og eier spillere for klubbene.  
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
EIER SPILLERE: Bjørn Rune Gjelsten har sju hel- eller deleide spillere i Molde. Han synes imidlertid UEFA tar opp et relevant tema når de stiller seg kritiske til at investorer kjøper og eier spillere for klubbene. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) er kritisk til investorselskaper som kjøper spillere for klubbene, og vil stoppe lagenes deltakelse i E-cupene.

Finansavisen skriver at UEFA skal vurdere om lag som benytter spillere som eies av investorer, kan utelukkes fra deltakelse i mesterligaen og europaligaen.

- Denne typen spillereierskap er en voksende trussel, og UEFA vil nå se nærmere på dette. For vi kan ikke fortsette slik, sa UEFA-generalsekretær Gianni Infantinio nylig.

Flere norske klubber får hjelp av investorer til spillerkjøp. Norges Fotballforbund skal følge med på UEFA arbeid.

- Når UEFA nå tar tak i saken, så følger vi med på det i spenning. Norges Fotballforbund har ikke fått noen offisiell henvendelse fra UEFA om dette, men det er varslet en gjennomgang av investorenes rolle i norsk fotball på fotballtinget i 2014, sier assisterende generalsekretær Kai-Erik Aarstad i NFF til Finansavisen.

Bjørn Rune Gjelsten tror ikke det blir noe forbud. Han har sju hel- eller deleide spillere i Molde-stallen gjennom sitt selskap.

- Jeg synes det er veldig relevant spørsmål UEFA tar opp. Om fotballinvestorer ikke er robuste nok, kan de ta beslutninger som går på tvers av klubbenes investorer. Men skulle det bli et forbud, noe jeg tviler på, så vil nok mange bidragsytere heller gå inn som aksjonærer eller långivere i klubbselskapet, sier Gjelsten til Finansavisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer