Investorene hentet Tarik hjem til FFK

- Det var Fredrikstad jeg ville til.

HJEMME IGJEN: Tarik Elyounoussi er tilbake i Fredrikstad etter et mislykket proffopphold på halvannet år i Heerenveen. Foto: Morten Holm, Scanpix
HJEMME IGJEN: Tarik Elyounoussi er tilbake i Fredrikstad etter et mislykket proffopphold på halvannet år i Heerenveen. Foto: Morten Holm, ScanpixVis mer

(Dagbladet): I dag signerte Tarik Elyounoussi (22) en treårskontrakt med gamleklubben Fredrikstad FK. Etter halvannet år er proffoppholdet i Nederland over.

- Det er veldig gøy å være tilbake igjen. Det har gått veldig fort. Det er bare halvannet år siden sist, sier Tarik, som ble solgt på seinsommeren 2008.

Men i Heerenveen har det ikke blitt mye spilletid. I fjor vår var han utlånt til Lillestrøm. Nå er FFK tilbake i Tippeligaen. Det er Tarik også - og nå på fast basis.

- Jeg hadde veldig lyst til å spille fotball. Det fikk jeg ikke gjort så mye i Heerenveen. Jeg fikk en vanskelig start der nede, og har hatt fire trenere på halvannet år. Fem med Henning Berg (under LSK-utlånet).

- Ville til FFK Nå er han tilbake hos Tom Freddy Aune, som på dagens pressekonferanse fikk mye av æren for at Tarik valgte nettopp Fredrikstad. For de er ikke alene av norske eliteklubber om å ha ønsket seg 22-åringen på laget.

- Det var Fredrikstad jeg ville til. Jeg er vokst opp i bydelen Trosvik, og har spilt på bylaget og juniorlaget her. Det er en glede at Fredrikstad er i Tippeligaen igjen. Jeg fulgte veldig med dem i fjor, og var her og så noen kamper.

Fredrikstad startet arbeidet med å hente hjem sin gamle angrepsstjerne rett etter at opprykket var sikret i november.

- Vi har jobbet internt, og det drøyde helt til halv elleve i dag før det lekket ut noe, sier Joacim Jonsson, sportslig administrator og konstituert daglig leder i klubben.

Værste betalte Da det viste seg at det var mulig å hente hjem Elyounoussi, var det imidlertid ikke penger igjen i den slunkne FFK-kassa.

Dermed måtte klubben henvende seg til investorgruppa Værste, som reddet dem fra konkurs i 2009 og har investert stort i klubben de siste årene. Og de syntes muligheten var så spennende at de bladde opp det beløpet som skulle til for å hente hjem Tarik.

- Vi har hatt sterkt ønske om en spiss som kan være en profil. Og det er morsomt å se at vi kan være med på å kjempe med de største klubbene, for det er mange som har vært ute etter ham, sier Jonsson.

Han sier at klubben fortsatt er på utkikk etter en sentral midtbanespiller og en venstrebeint kantspiller.

Ber om tålmodighet Når det gjelder Tarik, ber klubben om at fans og media er tålmodige med ham.

- Vi får en god fotballspiller og en profil. Jeg vet at det er en fornøyd spillergruppe som gleder seg over å ha Tarik tilbake. Han skal få god tid til å trene fram til seriestart. Vi forventer ikke at han skal dominere totalt fra de første treningene, sier trener Tom Freddy Aune.

- Jeg har akkurat begynt å trene igjen, og har sagt fra til Tom Freddy at jeg vil begynne med kondistrening, sier Tarik.

Tarik Elyounoussi er trolig på plass på sin første FFK-trening allerede klokka 14 i dag.

PROFIL: Tarik Elyounoussi får trøye nummer ti i Fredrikstad. En fornøyd sportslig administrator Joacim Jonsson holder opp drakta. Foto: Morten Holm, Scanpix
PROFIL: Tarik Elyounoussi får trøye nummer ti i Fredrikstad. En fornøyd sportslig administrator Joacim Jonsson holder opp drakta. Foto: Morten Holm, Scanpix Vis mer