Investorene styrer i Vålerenga igjen

Øystein Stray Spetalen og de andre stor-investorene i Vålerenga er i ferd med å få det som de vil i klubben. Det kan bety at Tom Nordlies trener-gjerning snart er omme.

Sirkus Vålerenga surrer videre.

I kveld møtes ledelsen for å drøfte situasjonen som oppsto etter den ekstraordinære generalforsamlingen for to dager siden.

Der var Stray Spetalen opprinnelig foreslått som medlem i elitestyret. Rett før møtet, var han plutselig ikke på valgkomiteens liste. Det var derimot Lasse Eriksen.

Stray Spetalen og med-investor Ola Mæhle gikk på restaurant istedet for på generalforsamling, og via sendemenn ga de beskjed om at det, sammen med øvrige investorer, ville trekke både seg selv og alle pengene sine ut av klubben.

Det endte med at generalforsamlingen utsatte valgene.

Kveldens episode har etter det Dagbladet.no vet forløpt omtrent slik:

Tre trakk seg

Først trakk Lasse Eriksen sitt kandidatur som leder av elitestyret. Eriksen kunne ikke godtas av Spetalen & co.

Eriksen ba samtidig som han trakk seg Spetalen om å gjøre det samme. Senere på kvelden trakk to av de øvrige styremedlemmene seg. Bare styreleder Morten Grødahl klorer seg foreløpig fast.

Ingen blir lenger overrasket om også han trekker seg under årsmøtet om to uker.

For Øystein Stray Spetalen er nå i ferd med å få det akkurat som han vil. Valgkomiteen har etter det Dagbladet.no vet bestemt seg for å legge fram sitt opprinnelige forslag til sammensetning av elitestyret for årsmøtet. På den lista finnes Spetalens navn.

En sentral Vålerenga-kilde sier dette til Dagbladet:

- Blir Spetalen valgt, og aksepterer plassen, ligger det i kortene at Tom Nordlie og tre-fire spillere må gå.

  • Styret i Vålerenga sitter akkurat nå i møte.
OFRES? Etter dagens Vålerenga-lekkasjer å dømme, er trener Tom Nordlie på vei ut av jobben.