Investorer redder Valencia

Spytter inn 4,5 milliarder kroner.

REDDET: Valencia kan være på vei opp av den økonomiske hengemyra klubben har havnet i etter at nye investorer skal være villige til å spytte inn 4,5 milliarder kroner. Det kan bety at klubben klarer å beholde stjerner som David Villa (t.h.) og David Silva.Foto: SCANPIX/AP Photo/Alberto Saiz
REDDET: Valencia kan være på vei opp av den økonomiske hengemyra klubben har havnet i etter at nye investorer skal være villige til å spytte inn 4,5 milliarder kroner. Det kan bety at klubben klarer å beholde stjerner som David Villa (t.h.) og David Silva.Foto: SCANPIX/AP Photo/Alberto SaizVis mer

Tidligere Valencia-president Vicente Soriano leder en gruppe investorer som har kjøpt 51 prosent av klubbens aksjer. Investorene vil spytte inn 4,5 milliarder kroner i den gjeldstyngede klubben.

Soriano trakk seg som klubbpresident for bare én måned siden, men nå er han tilbake i klubben. På en pressekonferanse mandag fortalte han at investorgruppen Inversiones Dalport SA har overtatt kontrollen av klubben. Gruppen vil gå inn i Valencia med 500 millioner euro (4,5 milliarder kroner).

- Det store Valencia-prosjektet ble stoppet på grunn av økonomikrisen. Klubben hadde store likviditetsproblemer, som hindret planene om vekst. Valencias eksistens var truet, men det gjelder ikke lenger, sa Soriano.

(NTB)