INVESTORSKIFTE: Nå er det bare Magne Kristiansen igjen på eiersiden i Start.
Foto: Vegard Grøtt / Scanpix .
INVESTORSKIFTE: Nå er det bare Magne Kristiansen igjen på eiersiden i Start. Foto: Vegard Grøtt / Scanpix .Vis mer

Investorer selger seg ut av Start

Magne Kristiansen blir eneeier.

 Magne Kristiansen har kjøpt ut medinvestorene Vidar Robstad og Svein-Erik Halvorsen og har nå full kontroll over selskapet med den største aksjeposten i Start.

Dette skriver Fædrelandsvennen mandag. Start Igjen AS heter selskapet som eier mesteparten av aksjene i Start Toppfotball. Trioen Kristiansen, Robstad og Halvorsen gikk inn med penger i Start og reddet sørlandsklubben fra konkurs i desember 2009.

Magne Kristiansen eier nå 66,6 prosent av Start Toppfotball, mens IK Start eier de resterende aksjene.

Vidar Robstad bekrefter at han og Svein-Erik Halvorsen ikke lenger er inne på eiersiden. De har vurdert å trekke seg ut siden i fjor sommer.

- Vi har solgt oss ut av Start. Nå har vi vært med i to år. Vi gikk inn på 24-timers varsel, hvor klubben var i en akutt situasjon. Vi har diskutert dette ganske lenge, sier Robstad til Fædrelandsvennen.

Han innrømmer at eierskiftet egentlig innebærer at de har kjøpt seg ut av klubben og med det bidrar til at Start har løst sin økonomiske krise på kort sikt. Klubben trengte fire-fem millioner kroner for å få betalt de løpende utgiftene.

Administrerende direktør Sveinung Hovstad bekrefter dette. Hovstad hadde likevel helst sett at alle de tre investorene hadde fortsatt, og synes ikke den nåværende løsningen er grei.

- Nei, jeg synes ikke det. Samtidig ville de ut nå. Det er deres ønske og ikke noe vi kan gjøre med det. sier Sveinung Hovstad.

Vidar Robstad bekrefter at han og Svein-Erik Halvorsen har bidratt med penger i forbindelse med eierskiftet, men vil ikke gå inn på beløpet.

(NTB)