Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Inviterer Kalla til Norges landslagssamlinger for å få henne i form

- Vi vil ha henne tilbake på topp.

(Dagbladet): Charlotte Kalla ligger på fjerdeplass sammenlagt i verdenscupen, men bak den gode totalen skjuler det seg en lang rekke nedturer. 

På hjemmebane i Stockholm og Falun forrige helg og uke gikk det nok en gang middels i skisporet, noe som fikk damelandslagstreneren i Sverige, Mattias Persson til å fortelle at Kalla ikke hadde det bra i sjelen. 

50 sekunder bak Johaug på femkilomteren i Falun var dråpen som fikk Persson til å renne over. 

- Charlotte var svart i øynene. Hun er ikke mentalt der hun skal være. Charlotte har det ikke bra i sjelen med tanke på resultatene hennes denne vinteren. Hun har vært stresset i det siste, sa han til SVT

Og fikk selvfølgelig motbør overalt. 

Stort potensial I den norske leiren er man også opptatt av Kallas prestasjoner. Ikke bare fordi den svenske favoritten har trent med Therese Johaug og Marit Bjørgen i flere omganger, men også fordi man der unner henne all mulig suksess oppe i den norske dominansen. 

- Vi ønsker at hun skal komme tilbake og prestere på sitt høyeste nivå og få ut potensialet sitt, sier den norske landslagstreneren Egil Kristiansen til den svenske lokalavisa Norrbottens-Kuriren

Kalla har både OL- og VM-gull i beltet, så det høyeste nivået er akkurat der det må være for å snyte de norske damene for mesterskapsmedaljer i årene som kommer. 

Inviterer henne hit Og for å få til det går Kristiansen lenger enn bare å oppfordre Kalla til fortsatt å trene sammen med Johaug og Bjørgen. Han inviterer henne til landslagssamlinger med Norge. 

- Selvfølgelig kan vi tenke oss å invitere Kalla til en landslagssamling, sier Kristiansen til Norrbottens-Kuriren. 

- Vi vil ha henne tilbake på toppnivået hennes, fortsetter han.