Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Inviterer Petter Northug til samarbeid

Magnus Moan vil lære, og lære bort.

VIL LÆRE MER AV DETTE: Vigen Hattestad og Northug vant kvartfinalen foran Magnus Moan i dag, men opplevelsen ga kombinertveteranen mersmak.


Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VIL LÆRE MER AV DETTE: Vigen Hattestad og Northug vant kvartfinalen foran Magnus Moan i dag, men opplevelsen ga kombinertveteranen mersmak. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): I går meldte kombinertveteranen Magnus Moan seg på sesongen med NM-sølv. Like etter målgang der advarte han journalistene i målområdet at han ville overraske under dagens sprint for spesiallangrennsløperne.

Og overrasket gjorde han.

Med niende beste tid i prologen satte han et støkk i en del av langrennsløperne, og kapret med det en selvfølgelig plass i kvartfinalene.

Der ble han satt opp mot Pål Golberg, Ola Vigen Hattestad, Dag Frode Trollebø, Johan Kjølstad og Petter Northug.

Uflaks!

- Jeg kunne ikke fått noe bedre felt, jeg. Det var kjempeartig. Og jeg tror folk gledet seg mest til det feltet også, sa en gledesstrålende Moan til Dagbladet etter at han kom seg inn til tredjeplass i kvartfinalen, bare seks tideler unna å avansere til semifinalen som såkalt lucky loser.

Vil trene med Petter
En gedigen overraskelse var det i alle fall.

- Det var kjempeartig! Jeg skal ikke uttale meg så mye om jeg overraska eller ikke, men når jeg uttaler meg så er det en grunn til det. Jeg er i kjempeform og føler meg sterk, men det som gir meg inspirasjon er at jeg får lov til å være med, og får gå i heat med folk som er så ekstremt gode på det de er gode på. Jeg prøver hele tida å lære og å se på dem, sier Moan.

Nå vil han veldig gjerne trene mer sammen med spesialløperne, og inviterer blant annet Petter Northug til treningssamvær. 

- Jeg har lyst til å være med å trene sammen med sprinterne, eller om Petter åpner opp for sånne ting, så har jeg lyst til å få være med å trene med dem. Jeg har mye jeg kan bidra med, for jeg har vært med i dette gamet så lenge, og så kan ikke minst jeg lære noe av dem. Så jeg håper vi kan være mer åpen for det.

Lever på dette
Moan er i hvert fall ikke i tvil om at det å delta, og ikke minst å lykkes, gir ham masse selvtillit foran kommende helgs verdenscupstart i Kuusamo. Og glede.

- Jeg hadde nesten samme følelse som da jeg var med å trene med Rosenborg foran VM i Oslo. Da gikk jeg bare å glisa i uka etterpå, for det gir så mye inspirasjon og så mye glede. Det her kommer jeg til å ta med meg i mange, mange uker framover.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media