Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Inviterte til fest, men skuffet NRK-kommentator stort: - Det er nesten uhørt!

Ingen nordmenn på pallen til tross for drømmeutgangspunkt.

KLARTE IKKE Å FØLGE OPP: Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen imponerte enormt med gårsdagens trippelseier, men på dagens jakstart kom ingen av dem på pallen, selv om de gikk ut først. Foto: Karl-Josef Hildenbrand/dpa
KLARTE IKKE Å FØLGE OPP: Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen imponerte enormt med gårsdagens trippelseier, men på dagens jakstart kom ingen av dem på pallen, selv om de gikk ut først. Foto: Karl-Josef Hildenbrand/dpa Vis mer

(Dagbladet): De norske skiskytterherrene hadde et glimrende utgangspunkt før dagens jakstart, etter at Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen sørget for norsk trippelseier på gårsdagens sprint.

På den siste skytingen på dagens jakstart kom den norske trioen likt inn på standplass sammen med franske Martin Fourcade og østerrikeren Simon Eder.

Det ble en prestisjeduell av den sjeldne sorten, men denne gang sviktet de norske skiskytterherrene på siste stående.

Thingnes Bø, som på offensivt vis rykket på vei inn mot standplass, bommet to ganger. Hans storebror Tarjei og Hegle Svendsen bommet én gang hver.

Det samme gjorde Fourcade, men Eder skjøt fem treff og fikk dermed et forsprang på 16 sekunder før den siste runden.  I tillegg snek Michal Slesingr seg inn foran den norske trioen før den siste runden.

- Skal vi få en pall uten nordmenn da? Det er nesten uhørt etter det utgangspunktet de hadde, ropte NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

Men det ble ingen nordmenn på pallen. Eder holdt på ledelsen og tok sin tredje verdenscupseier i karrieren. Fourcade vant spurten mot Slesingr i kampen om 2. plassen.

Tarjei Bø ble nr. 4, mens Hegle Svendsen fulgte på plassen bak. Thingnes Bø endte på 7. plass. Laginnsatsen var isolert sett god, men likevel et stort antiklimaks sett i lys av at trioen gikk ut med en ledelse på konkurrentene.

- Når de startet som nr, 1, 2 og 3, er dette rett og slett skuffende. Det må være lov å si med det utgangspunktet de hadde. De skulle jo lage fest, sier Stabrun Smith.

- Det var litt skuffende, ja. Men gutta må lære av det og jobbe videre, supplerer Liv Grete Skjelbreid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media