Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Involvert i bilulykke fredag - nå drar han til Sotsji

Alpinisten Felix Neureuther.

TIL SOTSJI: Den tyske alpinisten Felix Neureuther er klarert for avreise til Sotsji-OL etter bilulykken fredag morgen. Foto: REUTERS/Lukas Barth
TIL SOTSJI: Den tyske alpinisten Felix Neureuther er klarert for avreise til Sotsji-OL etter bilulykken fredag morgen. Foto: REUTERS/Lukas Barth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tyske alpinisten Felix Neureuther er klarert for avreise til Sotsji-OL etter bilulykken fredag morgen.

Han pådro seg en nakkeslengskade og en ribbeinsskade da han mistet veigrepet på motorveien og havnet i autovernet på vei til flyplassen i München. Han ble grundig undersøkt, og det ble ikke påvist noen alvorlig skade.

Til avisen Bild sier han at det var «ekstremt heldig» at verken han eller kjæresten Miriam Gössner ble alvorlig skadd.

- Det er intet som bør forhindre meg fra å starte i OL, men jeg er veldig lettet over at det ikke skjedde noe alvorlig med meg eller Miri, sa han.

29-åringen er medaljekandidat i onsdagens storslalåm og i slalåmrennet neste lørdag. Han sier at han trenger de dagene som gjenstår.

- Selvsagt har jeg smerter. Jeg trenger mye varme og hvile. Jeg har nakkesleng og forslåtte ribbein. Jeg må gå med nakkestøtte, og vi må være forsiktige med smertestillende midler på grunn av dopingreglementet, sa han.

München-politiet har innledet etterforskning av Neureuther fordi han kjørte videre etter ulykken og ikke ventet på politiet, men han har fått klarsignal til å reise til Russland lørdag.

Neureuther har gode alpingener. Han er sønn av Rosi Mittermaier, som vant to OL-gull. Faren Christian vant seks verdenscuprenn i slalåm.

(NTB)

Hele Norges coronakart