Inzaghi jublet for tidlig

Slo ikke Müllers rekord likevel.

(Dagbladet.no): AC Milans Filippo Inzaghi feiret i går sitt 63. mål i europacupsammenheng. Og ikke bare målet, han feiret også at han hadde slettet Gerd Müllers gamle rekord på 62. mål i europeiske klubbkonkurranser.

- Det er en fin følelse å ha slått rekorden. Jeg er spesielt glad for å ha gjort det på San Siro foran mine egne supportere. Jeg vil takke alle klubbene jeg har spilt for og lagkameratene som har hjulpet meg å nå dette målet, sier han til uefa.com.

Men mens «Pippo» holdt sine takketaler, satte det britiske fotballanalyse-selskapet Opta seg ned og regnet på saken.

Talltull

Konklusjonen er at Inzaghi fortsatt har et lite stykke igjen til rekorden er hans. Finregningen konkluderte nemlig med at Gerd «Der Bomber» Müller rakk å score 66 mål på 60- og 70-tallet.

Og ikke nok med det, Bayern München-legendens mål fordelte seg på kun tre forskjellige cuper: cupvinnercupen, serievinnercupen og Uefa-cupen (som het Inter-Cities Fairs Cup første gang Müller spilte der i 1970/71).

Inzaghi har i tillegg fått godkjent sju mål i Intertoto-cupen og ett i den europeiske supercupen.

- Må fortsette å score

IKKE HISTORISK: Filippo Inzaghi (nummer 9)ble i går kveld feiret som innehaver av den nye scoringsrekorden i europacupene. Men analyseselskapet Opta har regnet ut at det er feil. Foto: AP/Scanpix
IKKE HISTORISK: Filippo Inzaghi (nummer 9)ble i går kveld feiret som innehaver av den nye scoringsrekorden i europacupene. Men analyseselskapet Opta har regnet ut at det er feil. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Jeg må prøve å fortsette å score, spesielt ettersom mange av de som jager meg på scoringslistene er yngre enn meg og vil få flere sjanser til å ta meg igjen, sa han i går kveld - mens han enda trodde han hadde rekorden.

Men det er altså han selv som har noe å ta igjen. 62 år gamle Müller er fortsatt tre mål foran Inzaghi.

Kanskje bør 34-åringen få satt de fire nødvendige målene denne sesongen, for i øyeblikket ligger ikke Milan an til å kvalifisere seg til neste års europacuper. De ligger på åttendeplass i Serie A.

Inzaghi jublet for tidlig
FORTSATT PÅ TOPP: Det er nemlig fortsatt tyske Gerd «Der Bomber» Müller som har scoringsrekorden med 66 i europacupene. Her header han mot mål i landskamp for Vest-Tyskland mot Norge i 1971. Tyskerne vant 7-1 på Ullevaal.