Inzaghi rettet opp egen flause

Senket Celtic, som også går videre.

Milan - Celtic 1-0

(Dagbladet.no): Filipo Inzaghi ser puslete ut, løper ikke spesielt raskt og vinner sjelden en hodeduell. Men han flyter lenge på sin unike målteft.

I kveld scoret han kampens eneste mål da den sjette Champions League-runden tjuvstartet med Milan-Celtic på San Siro. 20 minutter før slutt kom Cafu på en klassisk overlapp på høyrekanten. Brasilianeren fikk ballen i perfekt tidspunkt av landsmann Kaka, og serverte Inzaghi foran boksen.

Fra 6-7 meter hadde den lille italieneren en enkel jobb med å styre ballen i nettet. Det var for øvrig hans 63 europacupmål, ett mer enn den gamle rekorden til den tyske legenden Gerd Müller.

- Den verste missen

Da kan han sikkert tilgis for kjempemissen etter 60 minutter, som ikke sto mye tilbake for Nicolas Anelkas bom på åpent Liverpool-mål i helga.

Giuseppe Favalli la et ferdigscoret innlegg på panna til Inzaghi. Kanskje var det av gammel vane Inzaghi antok at det var offside, for han headet han ballen halvhjertet i armene på en takknemlig Celtic-keeper.

- Jeg tror det må være den verste missen jeg har sett i hele mitt liv. Jeg kan faktisk ikke komme på noen verre, utbrøt BBC 5-ekspert Pat Nevin.

OOOOPS: Filippo Inzaghi brenner alle sjansers mor etter en time. Men den lille italieneren skulle få sin revansje. Foto: AP
OOOOPS: Filippo Inzaghi brenner alle sjansers mor etter en time. Men den lille italieneren skulle få sin revansje. Foto: AP Vis mer

Misse gjorde også Kaka på overtid. Da Celtic kastet alt i angrep fikk brasilianeren lett match mot én stakkars forsvarer, som han parkerte med ballen i beina. Han rundet keeper, men ventet for lenge og ble taklet.

Celtic fikk hjelp

Til tross for tapet kunne også Celtic juble etter da Tom Henning Øvrebø blåste av oppgjøret på San Siro.

Selv om skottene hadde trengt ett poeng for å være sikre på avansement, fikk de hjelpen de håpet på da Benfica slo Shaktar Donetsk 2-1 på bortebane. Portugiserne ble dermed nummer tre i gruppa, og Celtic nummer to bak Milan.

<B>SETT DET FØR?:</B> Filippo Inzaghi feirer sitt 63. mål i europacupsammenheng - ny rekord.
<B>SKOTSK JUBEL: Til tross for tap på San Siro går Celtic videre fra gruppespillet, sammen med Milan.