Gerhard Heiberg bekrefter overfor Dagbladet

IOC avblåser flytting av OL-øvelser til Nord-Korea: - Det går ikke nå

Men tror ikke på krig i regionen.

FÅR IKKE OL-ØVELSER: Kim Jong Un, besøker det moderne skianlegget han har bygget i Masik, ikke langt fra grensa til Sør-Korea. Håpet om å få noen av vinterens ski-øvelser i OL hit, er nå dødt. Foto: Reuters/KCNA/ NTB Scanpix
FÅR IKKE OL-ØVELSER: Kim Jong Un, besøker det moderne skianlegget han har bygget i Masik, ikke langt fra grensa til Sør-Korea. Håpet om å få noen av vinterens ski-øvelser i OL hit, er nå dødt. Foto: Reuters/KCNA/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det internasjonale nyhetsbildet preges av nordkoreanske atomprøvesprengninger og nye missiloppskytinger, og spenningen i regionen er på bristepunktet, et halvt år før vinterens OL skal arrangeres i Sør-Korea.

OL i Pyeongchang arrangeres bare noen mil unna grensen til det lukkede regimet i nord, og dagens sørkoreanske president, Moon Jae-In, har luftet tanken om å flytte enkelte OL-skiøvelser over grensa.

Flyttingen av øvelser har vært sett på som et fredsinitiativ mellom de to koreanske naboene som formelt sett har vært i krig siden koreakrigen på femtitallet.

Det blir det ikke noe av nå, bekrefter Gerhard Heiberg overfor Dagbladet.

- Vi har vært inne på det, men det går ikke nå. Sørkoreanerne har kommet for langt i forberedelsene, og vi kan ikke flytte arrangementer nå. Politisk er tanken veldig god, men det er for sent. I praksis ville det ikke gå nå, det er solgt billetter til arrangementene i Sør-Korea, utøverne og støtteapparatene har fått bosteder ved anleggene i Sør-Korea, det går bare ikke, sier Heiberg til Dagbladet.

Tror ikke på krig

Den internasjonale olympiske komitéen, IOC, har i møter satt foten ned for eventuelle flyttinger av øvelser, og i etterkant av den nordkoreanske atomprøvesprengningen i helga har president Moon bedt verdenssamfunnet om å iverksette de strengeste sanksjonene overfor Kim Jong-un og Nord-Korea.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer