Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

IOC bekymret for dopingprøve-beholdere

IOC bekymret: Dopingprøve-beholdere kan åpnes og manipuleres

De nye beholderne som skal benyttes til å oppbevare dopingprøver, lar seg åpne og manipulere. Det bekymrer IOC foran Pyeongchang-OL.

BEKYMRET: De nye beholderne som brukes til å oppbevare dopingprøver, lar seg åpne og manipulere. Foto: NTB Scanpix
BEKYMRET: De nye beholderne som brukes til å oppbevare dopingprøver, lar seg åpne og manipulere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- IOC er svært bekymret over denne saken, skriver Den internasjonale olympiske komité (IOC) på Twitter.

- Så fort vi fikk kjennskap til dette, henvendte vi oss til WADA og ba dem forsikre oss om at dopingtester i Pyeongchang kan utføres på en troverdig og pålitelig måte, heter det videre i uttalelsen.

Verdens Antidopingbyrå (WADA) skal ha innledet undersøkelser i saken og forsøker i samarbeid med produsenten av beholderne å løse problemet. Så langt skal produsenten imidlertid ikke ha klart å åpne beholderne.

Et laboratorium i Köln hevder på sin side at beholderne lar seg åpne manuelt når de er frosset ned.

De nye glassbeholderne ble innført etter OL i Sotsji, da skrapemerker på de daværende dopingflaskene viste at de lot seg åpne for å manipulere innholdet. Bevisene førte til at Russland ble utestengt fra OL.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!