FEIRET: Matchvinner Marie-Philip Poulin og lagkamerat Tessa Bonhomme feiret OL-gull med sigarer og øl i ishockeyhallen i natt. Det er ikke alle like fornøyde med.Foto: SCANPIX/REUTERS/Scott Audette
FEIRET: Matchvinner Marie-Philip Poulin og lagkamerat Tessa Bonhomme feiret OL-gull med sigarer og øl i ishockeyhallen i natt. Det er ikke alle like fornøyde med.Foto: SCANPIX/REUTERS/Scott AudetteVis mer

IOC etterforsker Canadas rølpefest på isen

Serverte øl og champagne til mindreårig gull-jente.

||| (Dagbladet): I natt feiret overlykkelige canadiske hockeyjenter seieren over erkerival USA og OL-gull i ishockey-turneringen på hjemmebane i Vancouver.

I dag kommer IOC med litt påfyll til bakrusen.

Hockeyjentenes gullfest med alkohol og sigarer på isen har nemlig falt i dårlig jord.

IOC liker dårlig at alkohol har blitt innført under den olympiske fanen, spesielt ettersom en av jentene på Canadas lag er under aldersgrensen for å drikke alkohol lovlig i dette området av landet (British Columbia): 19 år.

Dårlig reklame
- Dersom dette er tilfelle, er det ikke bra. Det er ikke noe vi ønsker å se. Jeg synes ikke det er god reklame for idrettens verdier, sier IOC-direktør Gilbert Felli til nyhetsbyrået AP.

- Det er en ting å feire i garderoben, offentlig er det noe helt annet. Vi kommer til å etterforske episoden, finne ut av fakta og gå til de nødvendige tiltak, sier Felli.

En av de som er avbildet med en boks øl i hånda er tomålsscorer Marie-Philip Poulin, som ikke fyller 19 år før neste måned. I Alberta, der laget vanligvis trener, er forøvrig aldersgrensen for alkoholinntak 18 år.

Ikke uvanlig
Steve Keogh, talsmann for den kanadiske olympiske komiteen (COC), sier det ikke var de som delte ut alkohol, og hevder de ikke hadde noe med feiringen å gjøre.

GRUNN TIL Å FEIRE: Marie-Philip Poulin, Kim St-Pierre og Charline Labonte.Foto: SCANPIX/AP/The Canadian Press/Scott Gardner
GRUNN TIL Å FEIRE: Marie-Philip Poulin, Kim St-Pierre og Charline Labonte.Foto: SCANPIX/AP/The Canadian Press/Scott Gardner Vis mer

- Tenker du på selve feiringen, så er ikke den type feiring akkurat uvanlig i Canada. Dersom disse utøverne var gamle nok, så er det ikke noe som er mot loven, sier Keogh.

- Vi er for feiring. Men vi forsvarer ikke uansvarlighet. Jeg tror kanadiere flest forstår at dette var et følelsesladd øyeblikk for laget. Det var ikke vår intensjon å bryte noen IOC-regler, sier han.

Canada vant OL-finalen 2-0.

IOC-president Jacques Rogge mente samtidig på torsdag at Canada og USA har vært de andre OL-deltakerne så overlegne at det kan bli aktuelt å fjerne sporten fra vinterlekene.

ØL OG SJAMPIS: Marie-Philip Poulin (nummer 29) under målvakt Charline Labonte.Foto: SCANPIX/REUTERS/Chris Helgren
ØL OG SJAMPIS: Marie-Philip Poulin (nummer 29) under målvakt Charline Labonte.Foto: SCANPIX/REUTERS/Chris Helgren Vis mer