Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

IOC fortsetter sanksjonene mot Russland

Russiske friidrettsutøvere får fortsatt ikke kjempe om medaljer i internasjonale mesterskap. Onsdag besluttet IOC å videreføre sanksjonene mot landet.

I FRYSEBOKSEN: Russland, her representert ved president Vladimir Putin under avslutningsseremonien i Sotsji i 2014. Foto: NTB Scanpix 
I FRYSEBOKSEN: Russland, her representert ved president Vladimir Putin under avslutningsseremonien i Sotsji i 2014. Foto: NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beslutningen kom bare to dager før den ferskeste rapporten rundt dopingbruk i russisk idrett blir lagt fram.

Styret i Den internasjonale olympiske komité (IOC) møttes onsdag og besluttet at tiltakene som ble iverksatt mot russerne 19. juli i år skal videreføres «inntil videre».

Strenge sanksjoner

Sanksjonene, som i utgangspunktet skulle gjelde ut kalenderåret 2016, kom som resultat av den mye omtalte McLaren-rapporten fra Verdens Antidopingbyrå (WADA). Der fremkom det opplysninger om et statlig støttet russisk dopingprogram.

I listen over tiltak som ble iverksatt heter det at IOC ikke ønsker å organisere eller «gi beskyttelse» til idrettsarrangementer eller møtevirksomhet i Russland. I tillegg oppfordret IOC alle særforbund for olympiske vinteridretter å «fryse forberedelsene til eventuelle store arrangementer i Russland».

Det ble også oppfordret til å forsøke å finne andre arrangørsteder for eventuelle verdenscupkonkurranser og mesterskap.

Ny rapport

Nå er det klart at IOC viderefører sanksjonene overfor russerne. Fredag kommer det neste kapittelet i McLaren-rapporten.

Den første rapporten førte blant annet til at WADA ba IOC nekte russiske utøvere deltakelse i Rio-OL. Det sa IOC nei til, men lot i stedet hvert enkelt særforbund beslutte om russerne skulle få delta.

Fredagens rapport er ventet å fokusere på bevisene for den organiserte dopingen som angivelig fant sted under Sotsji-OL. Det er tidligere hevdet at positive dopingprøver avgitt av russiske utøvere, blant dem flere medaljevinnere, ble byttet med rene prøver gjennom et hull i veggen i dopinglaboratoriet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!