IOC fortsetter sanksjonene mot Russland

Russiske friidrettsutøvere får fortsatt ikke kjempe om medaljer i internasjonale mesterskap. Onsdag besluttet IOC å videreføre sanksjonene mot landet.

I FRYSEBOKSEN: Russland, her representert ved president Vladimir Putin under avslutningsseremonien i Sotsji i 2014. Foto: NTB Scanpix 
I FRYSEBOKSEN: Russland, her representert ved president Vladimir Putin under avslutningsseremonien i Sotsji i 2014. Foto: NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Beslutningen kom bare to dager før den ferskeste rapporten rundt dopingbruk i russisk idrett blir lagt fram.

Styret i Den internasjonale olympiske komité (IOC) møttes onsdag og besluttet at tiltakene som ble iverksatt mot russerne 19. juli i år skal videreføres «inntil videre».

Strenge sanksjoner

Sanksjonene, som i utgangspunktet skulle gjelde ut kalenderåret 2016, kom som resultat av den mye omtalte McLaren-rapporten fra Verdens Antidopingbyrå (WADA). Der fremkom det opplysninger om et statlig støttet russisk dopingprogram.

I listen over tiltak som ble iverksatt heter det at IOC ikke ønsker å organisere eller «gi beskyttelse» til idrettsarrangementer eller møtevirksomhet i Russland. I tillegg oppfordret IOC alle særforbund for olympiske vinteridretter å «fryse forberedelsene til eventuelle store arrangementer i Russland».

Det ble også oppfordret til å forsøke å finne andre arrangørsteder for eventuelle verdenscupkonkurranser og mesterskap.

Ny rapport

Nå er det klart at IOC viderefører sanksjonene overfor russerne. Fredag kommer det neste kapittelet i McLaren-rapporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer