Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

IOC holder seg unna kunstløpbråket

Det er stor uenighet i kunstløpleiren, men den internasjonale olympiske komité (IOC) vil ikke blande seg inn i dommerkontroversen i parløpkonkurransen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- IOC blander seg ikke i resultatene. Ansvaret for den enkelte konkurranse ligger hos det internasjonale særforbundet, og vi respekterer deres autoritet i saken, sa IOC-direktør Francois Carrard på den daglige pressekonferansen.

Fem av ni dommere bestemte at Jelena Berezjnaja og Anton Sikharulidze skulle ha gullet i parløp, selv om «alle» mente at canadiske Jamie Sale og David Pelletier var klart best.

Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) har bestemt seg for å gjennomføre en intern gransking av stemmegivningen, «for å sjekke om våre regler og prosedyrer er blitt respektert».

ISU har innkalt til pressekonferanse onsdag kveld norsk tid, men Pelletier har ingen forventninger til utfallet av granskingen.

- Det endrer ingenting. Jeg har drevet med kunstløp lenge, og aldri er en dommeravgjørelse blitt endret. Jeg orker ikke å bruke energi på dette, sa canadieren som truer med å legge opp etter det som skjedde i OL-hallen mandag.

Flere canadiske aviser hadde ordene «tyveri» over hele førstesiden tirsdag, og i motsetning til IOK som organisasjon legger IOCs høytstående canadiske medlem Richard Pound seg opp i avgjørelsen.

- Jeg var til stede, og så et gulløp som ga sølv. De leverte et prikkfritt friløp, det gjorde ikke russerne. Jeg så det, og det gjorde vi alle, sa Pound, som tidligere har tatt til orde for å bannlyse isdans fra OL på grunn av alle dommerskandalene. Nå er det parløpet som er rammet.

(NTB)

<B>FEIL VINNER? Jelena Berezjnaja og Anton Sikharulidze fikk gullet i parløp. Feil, mente mange. Foto: SCANPIX/AP
Hele Norges coronakart