IOC leker seg i ungdoms-OL på Lillehammer

- Fjernt fra noe pampevelde, mener prosjektleder.

UTØVERLANDSBYEN. Det begynner å ta form på Stampesletta foran vinter-OL for ungdom i 2016. Både før og etter arrangementet er det studenter som får leilighetene til rådighet. Foto: Pål Gordon Nilsen.
UTØVERLANDSBYEN. Det begynner å ta form på Stampesletta foran vinter-OL for ungdom i 2016. Både før og etter arrangementet er det studenter som får leilighetene til rådighet. Foto: Pål Gordon Nilsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- IOC er betydelig mer leken og tør mer enn i et ordinært OL. Det er fjernt fra noe pampevelde. Jeg er svært fornøyd med komiteens innsats foran ungdoms-OL på Lillehammer, sier Petter Syverud.

 Byen står som arrangør av vinter-OL for ungdom i 2016.

Prosjektlederen for boligbyggingen i utøverlandsbyen på Stampesletta er tilfreds med IOC.Komiteen har en sunn og positiv holdning til verdens idrettsungdom, sier Syverud.

- Innertier Det blir konkurrert i de samme sju idrettsgrenene som i et ordinært OL. Men i tillegg utformer IOC andre øvelser som er tilpasset ungdom.- I Insbruck i 2012 konkurrerte vi for eksempel i mixed curling med Kina. Det er jo litt spesielt med slike varianter og en ren innertier for idrettsbevegelsen, sier Syverud.

Senter for utvikling Byen stiller sine anlegg til rådighet, både sommer og vinter.- Lillehammer blir et senter for utvikling og studiemuligheter for idrettsungdom fra hele verden, sier Syverud til Dagbladet.

Byen skal arrangere ungdoms-OL for vinteridrett i 2016. I den forbindelsen skapes det 360 nye boenheter, som stilles til rådighet for studenter før og etter Ungdoms-OL.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer