IOC leker seg i ungdoms-OL på Lillehammer

- Fjernt fra noe pampevelde, mener prosjektleder.

UTØVERLANDSBYEN. Det begynner å ta form på Stampesletta foran vinter-OL for ungdom i 2016. Både før og etter arrangementet er det studenter som får leilighetene til rådighet. Foto: Pål Gordon Nilsen.
UTØVERLANDSBYEN. Det begynner å ta form på Stampesletta foran vinter-OL for ungdom i 2016. Både før og etter arrangementet er det studenter som får leilighetene til rådighet. Foto: Pål Gordon Nilsen.Vis mer

- IOC er betydelig mer leken og tør mer enn i et ordinært OL. Det er fjernt fra noe pampevelde. Jeg er svært fornøyd med komiteens innsats foran ungdoms-OL på Lillehammer, sier Petter Syverud.

 Byen står som arrangør av vinter-OL for ungdom i 2016.

Prosjektlederen for boligbyggingen i utøverlandsbyen på Stampesletta er tilfreds med IOC.
Komiteen har en sunn og positiv holdning til verdens idrettsungdom, sier Syverud.

- Innertier Det blir konkurrert i de samme sju idrettsgrenene som i et ordinært OL. Men i tillegg utformer IOC andre øvelser som er tilpasset ungdom.
- I Insbruck i 2012 konkurrerte vi for eksempel i mixed curling med Kina. Det er jo litt spesielt med slike varianter og en ren innertier for idrettsbevegelsen, sier Syverud.

Senter for utvikling Byen stiller sine anlegg til rådighet, både sommer og vinter.
- Lillehammer blir et senter for utvikling og studiemuligheter for idrettsungdom fra hele verden, sier Syverud til Dagbladet.

Byen skal arrangere ungdoms-OL for vinteridrett i 2016.
 
I den forbindelsen skapes det 360 nye boenheter, som stilles til rådighet for studenter før og etter Ungdoms-OL.

1100 deltakere Boligene skal huse drøyt 1100 deltakere i alderen 15-18 år fra over 70 land under det betydelige idrettsarrangementet som går i ti dager fra 12. febuar 2016.

Leilighetene tilbys til studenter allerede 1. august neste år. Disse personene flytter ut i god tid i forkant av arrangementet mot to måneders leie i kompensasjon.

- Da vil flere av enhetene konfiguereres til å romme fire personer under OL. Studentene skal slippe å ha fire køyesenger i leilighetene både før og etter OL, forklarer Syverud.

Stor vekst - Før OL i 1994 var det 800 studenter i Lillehammer. Etter ungdoms-OL vil det være 5000 studieplasser her, sier Syverud.
- Det er et betydelig vekstområde, takket være en viktig innsats av IOC, påpeker Syverud.

IOC støtter IOC har bevilget 108 millioner kroner til byggeprosjektet, som har en totalramme på 310 millioner.
Resten av kostnadene fordeles mellom USBL og SOPP, studensamskipnaden i Oppland.

Unik posisjon - IOC har ved sin nyskapning Olympic Legacy gitt Lillehammer en unik posisjon for idrettsungdom under utdanning. Det er også verdt å merke seg at det var enstemmighet for dette betydelige arrangementet også i Stortinget, sier Syverud.

FIRE I HVER. Under vinter OL blir det plass til fire utøvere i hver leilighet. Foto: Petter Syverud.
FIRE I HVER. Under vinter OL blir det plass til fire utøvere i hver leilighet. Foto: Petter Syverud. Vis mer