TRAKK SEG: Tidligere FIFA-president Joao Havelange (midten) trakk seg som IOC-medlem - et verv han hadde hatt i 48 år - dagen før han skulle stille i en høring om sine forbindelser til FIFAs markedsbyå ISL. Her sammen med nåværende FIFA-president Sepp Blatter (t.h.) og UEFA-president Michel Platini.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ricardo Moraes
TRAKK SEG: Tidligere FIFA-president Joao Havelange (midten) trakk seg som IOC-medlem - et verv han hadde hatt i 48 år - dagen før han skulle stille i en høring om sine forbindelser til FIFAs markedsbyå ISL. Her sammen med nåværende FIFA-president Sepp Blatter (t.h.) og UEFA-president Michel Platini.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ricardo MoraesVis mer

IOC-medlem (95) sluttet dagen før etisk høring

Joao Havelange slipper å svare for korrupsjonsanklager.

Etter 48 år som medlem har 95-årige Joao Havelange trukket seg fra Den internasjonale olympiske komité (IOC).

Det skjer bare dager før en etisk høring mot ham skulle finne sted, melder BBC.

Havelange var president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) fra 1974 til 1998, og det var undersøkelser igangsatt av IOC om hans rolle som FIFA-president at den etiske høringen skulle handle om. Teamet var Havalanges forbindelser til FIFAs markedsbyå ISL.

ISL gikk konkurs i 2001 med en gjeld på rundt 1,5 milliarder kroner. Ifølge BBC skal Havelange angivelig ha mottatt penger fra ISL mot å gi lukrative kontrakter rundt VM-sluttspillene i fotball.

Ingen har lenger fartstid enn Havelange i IOC. Han kom inn som medlem allerede i 1963. Etter at Havelange trakk seg, er det ventet at det ikke blir noe av den etiske høringen for brasilianeren.

(NTB)