Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

IOC-president ut mot Heiberg

IOC-president Jacque Rogge går hardt ut mot Gerhard Heiberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rogge ville ikke direkte kommentere Heibergs uttalelser til Aftenposten denne uka der han sådde tvil om vinter-OL kan arrangeres i Salt Lake City. Men IOC-sjefen stresset at Salt Lake City-OL hadde støtte fra alle deler av verdensopinionen.

- Jeg har et prinsipp om ikke å kommentere de uttalelser mine kolleger i Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) kommer med, og det vil jeg verken gjøre nå eller i framtiden. Det eneste jeg kan si er at vi har enorm støtte fra alle de store særforbundene som organiserer vinteridrett, fra andre internasjonale organisasjoner, fra nasjonale olympiske komiteer og fra utøverorganisasjonene om å støtte Salt Lake City som OL-arena, sier Rogge.

Belgieren sier også at IOC har vurdert Salt Lake City-OL så nøye som mulig, og i organisasjonen er man kommet fram til at å arrangere OL er den beste måten å vise terroristene at de ikke når fram med sine handlinger.

(NTB-AFP)Les også:

- Krig ikke forenlig med OL

Terrorkrigen kan spolere OL

- Bare v-krig stopper OL!

- USA bør ikke arrangere OL

Heiberg sår tvil om vinter-OL

Myhrvold skjønner ikke Heiberg

IOC-SJEF: Jacques Rogge (t.h.) er i Japan om dagen. Her hilser han på den nye japanske OL-presidenten Tsunekazu Takada. Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart